Afbeelding
Ronald Den Uijl

ZVG/Cagemax Vrouwen 1 speelt met landskampioen Drs. Vijfje

26 november 2022 om 11:15 Overig Deel je nieuws

Vrijdagavond stond de altijd lastige uitwedstrijd tegen G.S.F.V. Drs. Vijfje op het programma voor de dames van ZVG/Cagemax. Alle voorgaande ontmoetingen in Groningen werden door de Gorkumse vrouwen verloren en gezien de stand op de ranglijst was er veel om voor te spelen. Dit keer greep ZVG/Cagemax de landskampioen van afgelopen seizoen bij de strot en liet - op een paar minuten na - pas na het laatste fluitsignaal los. Uitslag: 2-4.

De ontvangst in ACLO Sportcentrum was weer als vanouds: geen kleedkamer beschikbaar gesteld, dus kleed je maar om tussen de studenten die aan het worstelen en judoën zijn. Werkelijkwaar ongekend. Topsport / Eredivisie onwaardig! 

ZVG/Cagemax besloot na een reis van 3 uur om de irritatie om te zetten in de juiste agressie en een uitstekende pot zaalvoetbal. Vanaf het eerste fluitsignaal was ZVG/Cagemax de bovenliggende partij aan de hand van de uitblinkende Kayla van den Boomgaard.

Na een minuut of zeven gaf Van den Boomgaard een uitstekende voorzet die voor de neus van Daniëlle Kortlever in eigen doel werd gelopen door een verdedigster van Drs. Vijfje: 0-1.

Drs. Vijfje heeft na het behalen van het landskampioenschap afgelopen seizoen last van ‘verzadiging’ leek het wel. Ondanks één sterk blok is het niet meer de ploeg die er vorig seizoen met de schaal vandoor ging. Toch kwam de thuisploeg langszij uit een goed genomen corner: 1-1.

Net als bij de 1-1 stond de defensie van ZVG/Cagemax even later weer niet bijster goed op te letten. Hierdoor kwam Drs. Vijfje (in deze fase van de wedstrijd terecht) op voorsprong: 2-1.

Net als vorige week wist ZVG/Cagemax ook dit keer in de minuut voor rust te scoren. Na een prachtige lange bal van Daniëlle Kortlever was het Kayla van den Boomgaard die met een kopbal, door de benen van de keepster, de ruststand bepaalde op 2-2.

Zoals eerder aangegeven... Er werd geen kleedkamer beschikbaar gesteld, dus vond ook de bespreking tijdens de rust plaats op de houten bankjes in de zaal. Ondanks de gelijke stand voelde ZVG/Cagemax dat het kwartje vanavond eindelijk de Gorkumse kant op zou gaan vallen. 

De tweede helft werd een ware masterclass van ZVG/Cagemax. Drs. Vijfje had niets te vertellen en uit opnieuw een lange pass van Daniëlle Kortlever bracht Kayla van den Boomgaard ZVG/Cagemax weer op voorsprong: 2-3.

Drs. Vijfje werd bij de strot gegrepen en wist geen noemenswaardige kans te creëeren gedurende de tweede helft. Alle speelsters van ZVG/Cagemax werkten zich een slag in de rondte. Het enige wat ontbrak was iets meer geluk in de afronding. Uiteindelijk completeerde Kayla van den Boomgaard haar hattrick uit een prachtige assist van Marloes Blom: 2-4.

Hiermee werd tevens de eindstand bereikt. ZVG/Cagemax heeft zich inmiddels geplaatst voor de top 6 en door de andere uitslagen staat ZVG/Cagemax stevig op de 3e plaats in de Eredivisie Futsal. Voor de winterstop staan er nog een tweetal competitiewedstrijden op het programma voordat de competitie in tweeën gesplitst gaat worden. 

advertentie
advertentie