Afbeelding
De beste soorten slippers voor op vakantie

De beste soorten slippers voor op vakantie

14 september 2020 om 10:39 Partnercontent

Wanneer je op zomervakantie gaat is de kans groot dat je daar zo nu en dan een verfrissende duik zult gaan nemen. Het is dan vaak wel aan te raden om te zorgen dat je goede slippers hebt. Deze zijn lekker luchtig en beschermen jouw voeten op en rond de plekken waar je in het water gaat, maar draag je ook wanneer je bij je accommodatie bent, net uit bed komt, even een ijsje gaat halen of zelfs wanneer je de plek waar je op vakantie bent gaat verkennen. Afhankelijk van de manier waarop jij vakantie viert zijn bepaalde slippers beter geschikt dan anderen.

Badslippers

De klassieke badslipper is handig omdat deze relatief stevig zijn en goed tegen water kunnen. Veel mensen kiezen er dan ook voor om altijd een paar badslippers mee te nemen op vakantie. Zo kunnen zij gemakkelijk even iets aan hun voeten doen wanneer de situatie daarom vraagt.

Teenslippers

Badslippers en teenslippers hebben vrijwel dezelfde eigenschappen, hoewel badslippers toch vaak iets steviger zijn dan teenslippers. Veel mensen zweren het bij deze variant en vinden de teenslipper een stuk comfortabeler dan de badslipper. Wij kunnen dat wel begrijpen, dus kies vooral voor de teenslipper wanneer je die prettiger vindt!

Birkenstocks

Slippers van Birkenstock mogen eigenlijk niet nat worden, waardoor je voor of na het zwemmen eerst eventjes je voeten moet drogen voordat je ze aantrekt. Daar staat tegenover dat ze ontzettend comfortabel zijn en ook als sandaal gedragen kunnen worden. Op die manier kun je zo vanaf het strand een restaurantje in, of meteen ’s ochtends de deur uitlopen voor een ontbijtje.

 Waterschoentjes van plastic

Niet iedereen is fan van waterschoenen, maar op sommige plekken zijn ze een echte must. Bijvoorbeeld wanneer er een rotskust is in plaats van een zandstrand. Daar wil je niet met je blote voeten op lopen, maar je wilt natuurlijk wel een lekkere duik nemen in de zee! Waterschoentjes van plastic zijn vaak wat luchtig, maar zitten niet zo heel erg lekker.

Waterschoentjes van neopreen

Een waterschoen van neopreen beschermt je voet ook tegen rotsen en scherpe stenen wanneer je gaat zwemmen. Bijkomend voordeel is dat ze vaak lekker zitten en heel gemakkelijk aan en uit te trekken zijn. Helaas is het wel zo dat deze schoenen je voet volledig afsluiten. Even een ijsje halen en je begint er al gauw in te zweten, waardoor ze eigenlijk alleen prettig zijn bij het zwemmen. 

advertentie
advertentie