De WOZ waarde steeg in Gorinchem met 12.7 procent
De WOZ waarde steeg in Gorinchem met 12.7 procent GP-buro

WOZ-waarde in Gorinchem stijgt met 12,7 procent

16 maart 2024 om 11:57 Wonen

GORINCHEM Door extra controles door gemeente Gorinchem kan het voorkomen dat dit jaar meer schommelingen voorkomen in de WOZ waarden. Dat laat de gemeente weten na vragen over een stijging van twintig procent voor een woning in de Lingewijk.

Gert Vernhout kreeg een stijging van twintig procent van de WOZ waarden voor zijn woning in de Lingewijk. Van een bewoner in de binnenstad hoorde hij over een stijging van 23 procent. Ook de WOZ waarde in het Kremlin, waar zijn dochter woont, is fors gestegen. De beschikkingen voor de WOZ  waarden zijn 1 maart verzonden. De peildatum voor de waarde van de woning is 1 januari 2023. Volgens Vernhout kreeg hij nog niet eerder zo’n forse stijging, vorig jaar ging het om tien procent. ,,Het verschil is te groot, misschien is er iets fout gegaan?”, zo vraagt Vernhout zich af. 

SCHOMMELINGEN

De Waarderingskamer houdt landelijk toezicht op de WOZ, zij verwacht dit jaar landelijk minder bezwaren tegen de stijging van de WOZ waarde. Volgens de Waarderingskamer is in Gorinchem sprake van een gemiddelde stijging van 12,7 procent in 2024  De Waarderingskamer deed in februari 2023 onderzoek in Gorinchem en constateerde nog wel een aantal tekortkomingen. Afgelopen jaar is voor alle woningen in Gorinchem gecontroleerd of zaken als het onderhoud, de kwaliteit en voorzieningen correct zijn opgenomen. Dit zijn factoren die van invloed zijn op de waarde van een woning. ,,Door deze controle en de mutaties als gevolg van deze controle zijn er dit jaar meer schommelingen in de waarde te zien”, zo laat de gemeente weten. 

advertentie
advertentie