Afbeelding
Poort 6

Alle huurwoningen van Poort6 krijgen voor 1 juli 2022 rookmelders

15 november 2021 om 07:33 Wonen

GORINCHEM Vóór 1 juli 2022 krijgen alle woningen van Poort6 één of meerdere rookmelders. De afgelopen jaren heeft Poort6 tegelijk met het uitvoeren van groot onderhoud al veel woningen brandveiliger gemaakt. Met het plaatsen van rookmelders op elke woonlaag van ieder huis wordt de veiligheid verder vergroot. 

Helaas komen woningbranden nog steeds regelmatig voor. Vanaf 1 juli 2022 is het daarom verplicht dat in iedere woning in Nederland rookmelders hangen. In een deel van de woningen van Poort6 hangen al rookmelders. Maar nog niet in alle woningen. Daarom gaat Poort6 hier begin december mee starten. Om deze klus te klaren, werkt Poort6 samen met twee aannemers: Hagemans en Smits Vastgoedzorg. Deze vakmensen dragen herkenbare bedrijfskleding en kunnen zich altijd legitimeren. 

ROOKMELDERS REDDEN LEVENS Hoe sneller een brand wordt ontdekt, hoe meer tijd iemand heeft om een woning veilig te verlaten. Het is bewezen dat rookmelders het aantal slachtoffers verminderen. De meeste woningbranden ontstaan door koken, roken en elektrische apparaten. Maar ook door het opladen van bijvoorbeeld telefoons of fietsaccu’s. Ook ’s nachts is dit erg belangrijk. Want als je slaapt, ruik je niets. Een rookmelder neemt de functie van je neus over en waarschuwt meteen. Zo heb je meer kans om veilig weg te komen. Want hoe de klein de brand ook begint, het kan snel uit de hand lopen. 

OOK KOOLMONOXIDEMELDER Poort6 kiest ervoor om tegelijkertijd ook een koolmonoxidemelder te plaatsen in woningen met een cv-ketel. Dit is wettelijk niet verplicht. Maar Poort6 wil hiermee een extra steentje bijdragen aan een veilig thuis. Meer informatie Huurders van Poort6 kunnen voor meer informatie over deze actie terecht op poort6.nl. Daarnaast kunnen zij voor vragen bellen met Klant & Service op telefoonnummer (0183) 66 99 00.

advertentie
advertentie