Afbeelding
Roparun Team Gorinchem

Nieuw Gorcums team aan start Roparun

14 februari 2022 om 10:53 Atletiek

GORINCHEM Team Gorinchem staat dit jaar voor het eerst aan de start van de Roparun. Wel met een bak aan ervaring. Alle leden van dit nieuwe team hebben namelijk al een of meerdere keren meegedaan aan de Roparun. Zij hebben hun ervaringen samengebracht in Team 71.

Alle teamleden kijken ernaar uit om zich op een sportieve manier in te zetten voor het goede doel. In het Pinksterweekend van 4 tot 6 juni wil het team met de hulp van de sponsoren en donateurs een mooi bedrag voor de Stichting Roparun naar de finish in Rotterdam brengen.

Het team zal zich komende maanden regelmatig laten zien in de Gorinchem. ,,Onze lopers trainen iedere week en nu het weer kan, gaan we dat zoveel mogelijk samen doen”, zeggen Niels den Ottelander en Bas van Andel, teamcaptains van Team 71. ,,Ook zullen we nog een paar keer met het hele team trainen waarbij een bus met chauffeurs en de fietsers de lopers begeleiden. Het is belangrijk om te oefenen hoe het straks tijdens de Roparun zal gaan.”

ACTIES Naast de trainingen worden ook diverse acties gehouden om zoveel mogelijk geld op te halen. ,,We proberen leuke activiteiten te organiseren en op die manier geld in te zamelen waarmee we de Stichting Roparun kunnen steunen.” Tegen een mooie vergoeding komen teamleden bijvoorbeeld bedrijven helpen met specifieke activiteiten of acties. ,,Daarnaast zullen we komende weken ook leuke én lekkere verkoopacties houden”, vult Bas aan.

VESTINGLOOP De lopers doen bijvoorbeeld mee met Vestingloop op 6 maart, maar niet alleen de lopers komen hier in actie. ,,Ook de andere teamleden zoals chauffeurs, ondersteuners van het basiskamp en de fietsers zijn aanwezig”, zegt Niels. Zij zullen de organisatie ondersteunen met bijvoorbeeld het bemannen van de waterpunten voor de lopers, ze worden ingezet als verkeersregelaar en ze ontvangen de lopers op de finish. ,,De organisatie beloont de inzet van het team met een mooie financiële vergoeding, dus zo helpen we elkaar!”

Meer informatie over Team Gorinchem is te vinden op www.team71.nl. Op de hoogte blijven van alle activiteiten? Volg dan Roparun Team Gorinchem op Facebook en Instagram.

Afbeelding
advertentie
advertentie