Cor van den Heuvel van Altena Road Runners brengt met wethouder Shah Sheikkariem de laatste toplaag aan
Cor van den Heuvel van Altena Road Runners brengt met wethouder Shah Sheikkariem de laatste toplaag aan Gemeente Altena

Atletiekpark Altena in Sleeuwijk wordt half juni opgeleverd

27 mei 2023 om 11:41 Atletiek

SLEEUWIJK  Atletiekpark Altena in Sleeuwijk wordt half juni opgeleverd, alleen slecht weer kan nog roet in het eten gooien. Na een periode van zonnig en warm weer was de ondergrond van de atletiekbaan voldoende droog om de rode kunststoftoplaag aan te brengen. Nu moeten alleen de belijning en de kooi voor het discussiewerpen en palen voor het hoogspringen worden geplaatst en dan kan het park echt open. 

De toplaag voor de loopnummers is nu aangebracht, maar ook op de aanloop voor het speerwerpen, verspringen en hoogspringen. Wanneer de laatste meters zijn gemaakt voor het atletiekpark, geeft gemeente Altena het atletiekpark in gebruik aan de atletiekvereniging Altena Road Runners en aan het Altena College. De Altena Road Runners kijken uit om te starten op het atletiekpark. ,,Wat geweldig om straks gebruik te maken van het Atletiekpark Altena om te laten zien dat we meer zijn dan een vereniging van road runners. We hebben al 70 leden die atletiek beoefenen, waaronder veel jeugdleden.” 

Ook het Altena College is blij om straks gebruik te maken van het atletiekpark, vertelt Lennart van Sluis. ,,Met de extra mogelijkheden op het atletiekpark wordt het bewegingsonderwijs van het Altena College veelzijdiger. We hebben meegedacht met het ontwerp en zijn heel nieuwsgierig naar het gebruik in de praktijk. Voor de zomervakantie worden alvast een aantal gymlessen op de atletiekbaan gegeven, maar met ingang van het nieuwe schooljaar zijn we volop te vinden op het atletiekpark.“ Ook de sportcoaches van gemeente Altena gaan gebruik maken van het atletiekpark. Benjamin van der Stelt: ,,Als sportcoaches verzorgen we het bewegingsonderwijs op veel basisscholen. Ook hebben we specifieke programma’s om mensen te stimuleren meer te bewegen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie