wim den besten

GKV Enomics grijpt de macht

9 februari 2020 om 20:39 Korfbal

GORINCHEM In wederom een bomvolle Van Rappardhal wist GKV Enomics de supporters te trakteren op een waar kunststukje. Waar vorige week slechts één helft de scherpte aanwezig was bij de Gorcummers, was het achttal nu 50 minuten bij de les. Titelfavoriet Swift, waarvan de voorbije jaren al meerdere keren dik is verloren, werd met 29-23 terug naar Zeeland gestuurd. Daarmee weet GKV Enomics dan eindelijk in een absolute topwedstrijd thuis te geven, en de ambitie om een hoofdklasser te worden was voelbaar in de hal en zichtbaar op het veld.

De supportersvereniging onder leiding van Johan Overgaauw had flink uitgepakt. Een volledig oranje tribune, vlaggen met het clublogo en rook en lichten bij het oplopen. Er is de afgelopen weken hard gewerkt om de sfeer te verbeteren en dat werpt direct zijn vruchten af. Swift opende weliswaar de score, twee minuten later stond het alweer 3-1 voor de thuisploeg en was al duidelijk dat GKV Enomics met gevarieerde aanvallen zich onder de druk uit kon spelen die Swift haar tegenstanders normaal oplegt. De ploegen scoorden vervolgens om en om, maar GKV Enomics had de touwtjes in handen. Bij 11-7 had GKV Enomics het eerste gaatje geslagen, en dat hield de ploeg tot de rust vol: 15-11.

Toen werd ook duidelijk dat die andere titelconcurrent, KVS/Maritiem, zich had verslikt in Sporting Trigon, waardoor GKV Enomics bij winst weer alleen aan kop zou komen. De spelers werden hier echter niet van op de hoogte gebracht, want de focus moest op nog een helft korfbal tegen een tegenstander die de tweede helft uit een ander vaatje zou willen tappen. Swift scoorde direct 15-12, maar GKV Enomics counterde via Kevin van Beest. Op dit moment wist Kelly de Bruin, die haar thuisdebuut maakte, het publiek te tonen wat een versterking ze is voor de club. Met enkele afstandsschoten en mooie combinaties met Nienke van der Weijden en Mats den Besten, die ook hun doelpunten meepikten, werd uitgelopen naar 7 verschil. Daarmee was de wedstrijd beslist. GKV Enomics scoorde er net als in de heenwedstrijd in Middelburg 29, maar kreeg dit keer 8 tegentreffers minder: 29-23 winst.

Zo breken er spannende weken aan voor GKV Enomics, waar men er nu niet meer omheen kan dat er voor de titel gespeeld gaat worden. Het spel dat tegen Swift werd laten zien is absoluut het mooiste dat er gezien is sinds de play-offs in de hoofdklasse in 2015 werden gehaald. Volgende week een thuiswedstrijd tegen Valto, een ploeg in opmars, waar uit nog met moeite werd gewonnen. Dezelfde intensiteit zal nodig zijn om de koppositie te behouden.

Doelpuntenmakers: Kevin van Beest 6, Mats den Besten 6, Niek van der Weijden 6, Kelly de Bruin 5, Nienke van der Weijden 4, Ismay Bussing 2.