Afbeelding
wim den besten

Korfballers GKV Enomics pakken eerste twee punten van het jaar

Korfbal

[GORINCHEM] Zaterdag 12 september speelde GKV Enomics haar eerste thuiswedstrijd sinds in februari de degens werden gekruist met Valto in de Van Rappardhal. Na het verlies tegen KVS/Maritiem vorige week was het zaak om snel van de hatelijke nul punten af te komen. De laatste twee jaar heeft GKV Enomics zich in de eerste helft van de veldcompetitie geen goede dienst bewezen, waardoor men tegen degradatie heeft moeten strijden. Doelstelling is dit jaar duidelijk: veilig spelen voordat de zaalcompetitie begint, en in de lente kijken wat er nog meer mogelijk is. Daar gaf GKV Enomics zaterdag een goed begin aan: tegenstander OVVO werd met een kansloze 16-9 nederlaag naar huis gestuurd.

Onder zonnige omstandigheden betraden beide ploegen het veld, nadat de wedstrijd tussen de reserveteams was geëindigd in een overwinning voor OVVO 2. In de wedstrijd tussen beide vlaggenschippen wist GKV Enomics (nog zonder Kevin van Beest, die met een hamstringblessure aan de kant zit) op voorhand dat het favoriet was. OVVO is een traditioneel geduchte tegenstander, maar heeft afgelopen zomer afscheid moeten nemen van meerdere sterkhouders. GKV Enomics speelde zelf ook weinig sprankelend, maar met veel overwicht in de rebound en een vrijwel foutloze verdediging liep het achttal van Menno Kop en Jan Ouwerkerk gestaag uit naar enkele doelpunten voorsprong. Via 2-0 en 3-1 liep men uit naar 5-1. Niemand blonk echt uit, maar omdat OVVO zelf aanvallend geen vuist kon maken, kwam de voorsprong eigenlijk nooit in gevaar. Ruststand 7-2.

Een karige stand, ook voor het thuispubliek, dat in redelijke aantallen op was komen dagen, dat na een half jaar zonder thuiswedstrijd op meer had gehoopt, maar tegen een wat trager spelende tegenstander is het soms lastig om zelf wel het tempo en het niveau hoog te houden. Dit beeld zette zich dan ook voort in de tweede helft. Vanaf 9-3 verslapte de verdediging van GKV Enomics enigszins, waardoor OVVO nu wel rustig mee kon blijven scoren. Niek van der Weijden maakte nog enkele mooie acties, bracht zijn doelpuntentotaal daarmee op 6, en Mats den Besten trakteerde het publiek nog op een fraai jumpshot. Invalster Simone Voskuil, afgelopen zomer overgekomen van Albatros uit Zwijndrecht, maakte haar thuisdebuut, en verzilverde direct een van haar schoten. Na afloop werd nog afscheid genomen van bijzonder gewaardeerde krachten Jeremy van ’t Hof en Suzanne Kuipers, die beiden besloten hebben zich op andere dingen dan korfbal te willen focussen.

GKV Enomics bevindt zich hierdoor op een derde plaats, achter KVS/Maritiem en Nieuwerkerk, de enige twee ploegen die nog een 100% score hebben. Daaronder veel ploegen op twee punten, terwijl Velocitas en KVA nog puntloos onderaan staan. Een tussenstand die al redelijk wat verhoudingen duidelijk maakt. Volgende week mag GKV Enomics afreizen naar Leiden om het op te nemen tegen Pernix, een ploeg die men vaak is tegen gekomen de laatste jaren, maar die net als OVVO veel sterkhouders af heeft gezwaaid.

Doelpuntenmakers: Niek van der Weijden 6, Mats den Besten 2, Nienke van der Weijden 2, Ismay Bussing 2, Kelly de Bruin 1, Ferry Gruijters 1, Niels Huisman 1, Simone Voskuil 1.

Stand:

1 Nieuwerkerk 4

2 KVS/Maritiem 4

3 GKV Enomics 2

4 VEO 2

5 Pernix 2

6 OVVO 2

7 KVA 0

8 Velocitas 0

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie