GKV - HKC
GKV - HKC Wim Besten

GKV Enomics recht de rug en toont kwaliteit

3 april 2022 om 22:32 Korfbal

GORINCHEM In een kolkende Van Rappardhal is GKV Enomics er net niet in geslaagd de tweede play-off wedstrijd te winnen van HKC. Toch zal het team tevreden terugkijken op de wedstrijd. Waar dinsdag in Hardinxveld nog kansloos werd verloren, was het dit keer een echte wedstrijd en leek GKV Enomics lange tijd op weg naar de zege. De ploeg wist het hoge niveau net niet lang genoeg vol te houden en na een 16-13 voorsprong bij rust werd uiteindelijk toch verloren: eindstand 26-29.

De sfeer zat er vanaf minuut 1 in. Beide supportersgroepen lieten zich van hun beste kant horen en dan is het voor iedere speler in het veld genieten. Ondanks dat er niets meer op het spel stond (het doelsaldo over twee wedstrijden telt en HKC had dinsdag met 16 verschil gewonnen), maakten beide ploegen er een bijzonder competitieve, maar sportieve wedstrijd van. Het was vanaf het begin stuivertje wisselen. GKV Enomics was de eerste die op een voorsprong van 2 kwam bij 4-2, maar HKC kwam snel langszij en tot 6-6 bleven de ploegen naast elkaar.

HKC leek bij 6-9 langzaam weer op weg naar een ruime voorsprong, maar anders dan afgelopen dinsdag wist GKV Enomics nu telkens op het goede moment raak te schieten. Met een enorm hoog schotpercentage kwam GKV Enomics bij 11-11 langszij. Mark Klop en Kevin van Beest waren in een haantjesstrijd verwikkeld, wat voor het publiek smullen was. Beide spelers hadden bij 12-12 al 6 doelpunten voor hun rekening genomen. Vlak voor rust wist GKV Enomics een klein tikje uit te delen en ging met een 16-13 voorsprong de rust in door het vierde doelpunt van Guido Messerschmidt en een strafworp van Maren den Besten.

HKC kwam sterk de kleedkamer uit met 2 doelpunten in 1 minuut, maar Rachel Romijn, Maren den Besten en wederom Van Beest counterden en schoten GKV Enomics naar een voorsprong van 4 doelpunten. Voor HKC reden om te wisselen en meer richting de samenstelling te gaan waarmee dinsdag gewonnen werd. Danny den Dunnen nam de verdediging van Van Beest voor zijn rekening en Corne Troost werd ingebracht om voor meer doelpunten te zorgen. Op deze manier wist HKC de wedstrijd om te draaien. Het aanvalsvak met Van Beest, Ferry Gruijters, Nikki Bos en Maren den Besten kreeg veel meer moeite vanwege de druk van Den Dunnen en het andere aanvalsvak kwam ook niet tot veel kansen. GKV Enomics hield tot 23-22 de voorsprong vast, maar daarna nam HKC over en gaf de voorsprong niet meer weg. Eindstand 26-29.

Ondanks deze nederlaag gaan de Gorinchemmers met goede moed de volgende play-off ronde in tegen Deetos. Die ploeg raakt na en moeizaam begin van de zaalcompetitie steeds meer in vorm en zal zich absoluut willen plaatsen voor de tussenklasse. Voor GKV Enomics is het halen van de tussenklasse geen doelstelling op zich, maar als je in de play-offs staat wil je altijd winnen. Aanstaande dinsdag speelt GKV Enomics eerst thuis in de Van Rappardhal en op zaterdag 9 april is de return in Dordrecht. Als beide ploegen 1 keer winnen zal er een derde play-off nodig zijn, op dinsdag 12 april.

Doelpuntenmakers GKV Enomics: Kevin van Beest 12, Maren den Besten 4, Guido Messerschmidt 4, Niek van der Weijden 2, Ferry Gruijters 2, Maren van Krieken 1, Rachel Romijn 1