Topprestaties Tess Vonk en Lars de Kooter van de Biesboschzwemmers

21 juni 2021 om 09:29 Overig

WERKENDAM De derde en laatste wedstrijd van de Swimteam Tryout Series leverde ruim twintig persoonlijke en zes clubrecords op. Daarnaast wisten twee zwemmers met een prestatie bij de beste tien aller tijden van de Biesboschzwemmers te komen. 

Het is aan de jongere zwemmers te merken dat zij voor de derde keer een wedstrijd konden zwemmen. Lars de Kooter en Tess Vonk mochten de middag aftrappen met een deelname op de 200 schoolslag. Lars begon in een hoog tempo en was halverwege ruim een seconde sneller dan vier weken geleden en dit is een clubrecord. Hij wist het hoge tempo vol te houden en haalde 17 seconden van zijn inschrijftijd af. Hiermee verbeterde hij het clubrecord bij de jongens onder 13 en 15 jaar en daarnaast komt hij in de Top 10 aller tijden op de 200 schoolslag. Tess zwom achter Lars naar een tijd binnen de drie minuten, zij bleef ruim drie seconden onder deze grens en onder het clubrecord. Later op de middag op de 100 vlinderslag waren de rollen omgedraaid. Tess was Lars de baas en haalde een ruime seconde van haar tijd af en hiermee kwam zij op dit nummer in de Top 10 aller tijden. Daarnaast verbeterde zij bij de meisjes onder 13 en 15 jaar het clubrecord. Lars wist achter Tess ruim acht seconden van zijn beste tijd af te halen. Vrij snel na de vlinderslag moesten beide de 50 vrije slag zwemmen. Bij Lars was het beste er af, maar Tess wist haar tijd nog enkele tienden aan te scherpen.

MOOIE RESULTATEN De oudste minioren zwommen vanmiddag de 50 school- en vrije slag en hierop werden mooie resultaten geboekt. Mirte Delleman verbeterde zich op de 50 schoolslag met ruim een seconde en was ook ruim sneller op de vrije slag, maar helaas bewoog ze bij de start. Arjan Groenewegen en Wessel van Wijk wisten op de ‘vrij’ beide meerdere seconden van hun tijd af te halen. Later op de ‘school’ deden beide dit nog een keer. Amy de Kooter wist op de school- en vrije slag haar tijden niet aan te scherpen. Echter op de 200 wisselslag, die ze voor de eerste keer zwom, liet ze een goede techniek zien.

Van de jongste zwemmers deden deze middag drie zwemmers mee, zij zwommen op de 25 school- en vrije slag. Florian van Rosmalen wist op beide nummers zich te verbeteren, vooral op de vrije slag was er een grote stap voorwaarts. Silke Jetten en Shanya Muilenburg waren de andere deelnemers. Silke was net als Florian op beide nummers sneller en vooral op de schoolslag ging er een hap van haar tijd af. Shanya lukte het niet om zich te verbeteren, maar het scheelde in beide gevallen niet veel.

DAMES EN HEREN Voor de dames en heren stonden er onder andere 50 rug- en vrije slag op het programma. Rens Lisman verbeterde zich op de rugslag met ruim twee seconden en op de vrije slag ging het om ruim drie seconden. Amy den Haan en Jansje de Ridder deden dit bij de dames. Bij Amy ging het om respectievelijk dertien en ruim twee en halve seconde en Jansje bleef op de rugslag voor het eerst binnen de veertig seconden en op de vrije slag haalde zij een kwart seconde van haar tijd af.

Deze deelnemers wisten zich te verbeteren, maar ook de anderen lieten goede resultaten noteren. Sommige zwemmers merkten dat het gebrek aan wedstrijden echt een rol speelt om je te verbeteren. Op 10 juli staan de uitgestelde winter-clubkampioenschappen in Werkina gepland.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie