Wethouder van der Geest (midden) met Otto de Keizer, projectleider Gemeente Gorinchem, leverancier Firefly en Cecile Ouwerkerk, bestuur GKV Enomics
Wethouder van der Geest (midden) met Otto de Keizer, projectleider Gemeente Gorinchem, leverancier Firefly en Cecile Ouwerkerk, bestuur GKV Enomics Gemeente Gorinchem

Eerste volledig LED-verlicht buitensportveld in Gorinchem in gebruik genomen

13 oktober 2021 om 14:36 Overig

GORINCHEM Dinsdag 12 oktober is het eerste volledig LED-verlichte buitensportveld in Gorinchem officieel in gebruik genomen. Wethouder Joost van der Geest zette de eerste LED-verlichting officieel aan. 

De afgelopen periode is de oude verlichting van het buitensportveld van korfbalclub GKV Enomics volledig vervangen door duurzame LED-verlichting. De komende jaren wordt ook de verlichting van andere buitensportverenigingen vervangen. 

Wethouder Sport, Joost van der Geest: ,,We helpen verenigingen graag om kosten zo laag als mogelijk te houden, want sport moet voor iedereen toegankelijk zijn. Doordat de sportverenigingen worden voorzien van duurzame LED-verlichting kunnen veel kosten worden bespaard. Deze kostenbesparing komt vervolgens volledig ten goede aan de sportvereniging. Een mooie win-win situatie.”

DUURZAME ONTWIKKELING Ook wethouder Eelke Kraaijeveld, duurzaamheid, is enthousiast over deze stap. ,,LED verlichting is duurzaam omdat LED lampen aanmerkelijk minder energie verbruiken dan ‘gewone’ gloeilampen. Door LED-verlichting te gebruiken, wordt minder energie verbruikt en de lampen gaan ook langer mee. Sportverenigingen besparen hierdoor niet alleen, maar zijn ook nog eens duurzaam bezig. Een goede ontwikkeling voor verenigingen, inwoners en stad.”

ONDERHOUDSPLAN De komende jaren worden vrijwel alle buitensportverenigingen die een veld huren van gemeente Gorinchem voorzien van duurzame LED-verlichting. De vervanging vindt de komende 4 jaar gefaseerd plaats. De vervangingskosten neemt gemeente Gorinchem voor haar rekening. Het vervangen van de oude verlichting is onderdeel van het eerder dit jaar geactualiseerde en vastgestelde meerjarenonderhoudsplan van gemeente Gorinchem.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
LED-sportveldverlichting Gorinchem
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie