Alle buitensportaccommocaties krijgen LED verlichting
Alle buitensportaccommocaties krijgen LED verlichting GHC Rapid

LED verlichting biedt sportverenigingen financieel voordeeltje

16 mei 2020 om 08:49 Politiek

GORINCHEM  – De gemeente gaat alle oude verlichting op de buitensport accommodaties in de stad vervangen door LED lampen. De energiebesparingen die dat oplevert, komen ten goede aan de sportverenigingen.

De oude verlichting wordt gefaseerd vervangen tussen 2021 en uiterlijk 2024 op kosten van de gemeente. De lagere energiekosten worden niet verhaald op de verenigingen, ook past de gemeente geen huurverhoging toe. Normaal worden extra investeringen verrekend in hogere huurtarieven. Maar ter stimulering van duurzaamheid heeft de gemeente gekozen dit achterwege te laten.

Het voorstel om de OZB voor verenigingen te schrappen wordt door het college gekoppeld aan deze duurzaamheidsmaatregel. De CDA fractie heeft meerdere malen gepleit voor deze afschaffing, maar dat ligt nogal ingewikkeld, zo schrijft sportwethouder Joost van der Geest aan de raad. Door de lagere energiekosten door het aanbrengen van de LED verlichting hebben verenigingen toch een financieel voordeel en wordt de OZB heffing gehandhaafd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie