Foto Masterclass Boksen
Foto Masterclass Boksen Danny Rijnhout

Fightclub Gorinchem en Barbells & Punches samen verder in Arkel

19 oktober 2021 om 08:11 Overig

ARKEL Fightclub Gorinchem en Barbells & Punches slaan de handen ineen om samen een groot boks bolwerk in de regio op te zetten. Afgelopen zaterdag werd de samenwerking ingeluid met een Masterclass boksen, onder leiding van niemand minder dan meervoudig Nederlands Kampioen Delano James.

,,Samen willen we boksen op een hoger niveau brengen in de regio. Door onze krachten te bundelen krijgen we meer faciliteiten en mogelijkheden en kunnen we toptalenten nog beter helpen om nationaal en internationaal op het hoogste podium te boksen. We hebben dit 15 jaar met veel plezier bij Fit-4-u gedaan, alleen helaas stopt deze sportschool aan het einde van het jaar. Met de nieuwe samenwerking kunnen we onze Boksclub voorzetten onder de vlag van Barbells & Punches”, zo vertellen Andrew Leverington en Lode Verhage, trainers en oprichters van Fightclub Gorinchem.

We willen ouderen met boksen laten werken aan hun fysieke en mentale gezondheid

BOKSBOLWERK In januari vindt de verhuizing van Gorinchem naar Arkel plaats. Fightclub Gorinchem wordt dan onderdeel van Barbells & Punches.  ,,Om dit te realiseren gaan we aankomende maanden een extra boks ruimte realiseren en onze fitnessruimte uitbreiden. We hebben al 400 m2 aan fitness- en vechtsportruimte en met de extra ruimte realiseren we daar nog eens 170m2 bij. Daarnaast kunnen we onze krachten bundelen om maatschappelijk meer impact te maken. Samen willen we een groot Boks bolwerk opzetten met wedstrijd boksers, recreanten, conditie boksers en speciale programma’s”, zo laat Danny Rijnhout, eigenaar Barbells & Punches (voorheen Budo Fabriek) weten. ,,Vanuit onze stichting gaan we boksen inzetten om mensen met mentale en fysieke klachten te helpen. Boksen kan bij specifieke aandoeningen een bijdrage leveren aan herstel. Daarnaast helpt boksen bij persoonlijke ontwikkeling en groei. We beginnen in januari om boksen in te zetten om eenzaamheid bij ouderen te voorkomen en om ouderen met boksen te laten werken aan hun fysieke en mentale fitheid. Deze groep, Early Bird Boksen, was al aktief in Gorinchem en wordt uiteraard gecontinueerd in Arkel.”

MEER INFORMATIE Altijd al willen starten met boksen? Vraag dan nu een proefles aan via www.barbellspunches.nl en ontdek zelf het aanbod. Voor meer informatie of voor vragen kun je contact opnemen met Danny Rijnhout via: danny@barbellspunches.nl of via 06-48368200.

advertentie
advertentie