De vierde editie van de Merwedetriatlon vindt plaats op zondag 26 juni.
De vierde editie van de Merwedetriatlon vindt plaats op zondag 26 juni. Jan Noorlandt

Merwede-triathlon: sportief evenement voor jong en oud: ‘Iedereen kan meedoen!’

Overig

GORINCHEM ,,Pak die fiets uit de schuur en doe gewoon mee! Wat heb je te verliezen?” Als het aan Meghan Schenau, namens het Caribabad betrokken bij de organisatie van de Merwedetriathlon, ligt doen er op zondag 26 juni zoveel mogelijk Gorcumers mee aan de 1/8 triatlon die dit jaar, na twee jaar afwezigheid door corona, voor de vierde keer wordt gehouden.

door Mirjam de Swart

De organiserende partijen staan al in de startblokken voor de Merwedetriathlon die 26 juni op en rond sportpark Molenburg wordt gehouden. Dick de Goeij (BWPrunners), Lennart van den Herik (FysioPP) en Meghan Schenau (Caribabad) hopen op een flink deelnemersveld. ,,Het leuke van deze Merwedetriathlon is dat je echt geen topconditie hoeft te hebben om mee te doen”, legt Dick uit. ,,Je kunt namelijk ook in een team van 2 of 3 personen deelnemen aan de triathlon. Elke teamlid neemt dan één (of twee) onderdelen voor zijn rekening.”

Die onderdelen bestaan uit 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. ,,Wie nog twijfelt, zou ik willen zeggen: pak die fiets gewoon uit de schuur en doe mee! Wat heb je te verliezen?”, lacht Meghan. Die fiets hoeft overigens helemaal geen professionele racefiets te zijn, vult Dick aan. ,,In de voorgaande edities reden er ook mensen mee op een damesfiets. Bij de Merwedetriathlon is dat ook helemaal geen probleem. Het is een laagdrempelig, sportief evenement voor jong en oud. Deelnemen is hier écht belangrijker dan het winnen!”

KINDERTRIATHLON ,,En ben je wel in topconditie of wil je je voorbereiden op en andere triathlon dan kun je natuurlijk ook gewoon individueel deelnemen aan de Merwedetriathlon”, aldus Lennart. En ook aan de jongere Gorcumers is gedacht. Zij kunnen deelnemen aan de kindertriathlon, laat Meghan weten. De afstanden zijn dan: 150 meter zwemmen, 4 kilometer fietsen en 1,2 kilometer hardlopen.

,,Nieuw dit jaar is dat kinderen ook in een team mee kunnen doen. Ze kunnen dus samen met één of twee vriendjes of vriendinnetjes aan deze triathlon meedoen. Als je niet zo goed kunt zwemmen of liever niet fietst, laat je die onderdelen gewoon door iemand anders doen”, legt Meghan uit. Daarnaast kunnen kinderen een team vormen met hun ouders. Dan kunnen ze ervoor kiezen om met elkaar alle onderdelen af te leggen of de familie verdeelt de onderdelen onderling. Lennart: ,,We willen het echt voor iedereen zo laagdrempelig mogelijk maken om mee te doen. Dit zijn toch de herinneringen waar je later met veel plezier aan terugdenkt?!”

Voor iedere deelnemer is er de mogelijkheid om vooraf gratis te komen oefenen. Het zwemmen kan geoefend worden op 11 en 18 juni in het Caribabad. Op 9 en 16 juni zijn alle deelnemers welkom op de atletiekbaan van Typhoon om een looptraining te volgen.

Voor meer informatie en aanmelden: www.merwede-triathlon.nl

advertentie