Het podium van het meerkampklassement bij de meisjes
Het podium van het meerkampklassement bij de meisjes Biesboschzwemmers

Minioren en Junioren Biesboschzwemmers laten zich zien

15 juni 2022 om 13:41 Overig

EINDHOVEN/ROOSENDAAL In West- en Oost-Brabant namen acht leden van de Biesboschzwemmers deel aan diverse kampioenschappen. In Eindhoven kwamen Lars de Kooter en Tess Vonk aan de start van de Nederlandse Junioren Kampioenschappen en in Roosendaal kwamen zes minioren aan de start van de Minioren Finales 2022. In beide zwembaden is heel goed gepresteerd met vele persoonlijke records en zelfs twee clubrecords.

Zowel Lars als Tess kwam in Eindhoven 10 keer aan de start. Op het programma stond voor beide zwemmers 100, 200, 400 vrije slag, 100 en 200 rugslag, 100 en 200 schoolslag, 100 vlinderslag en 200 en 400 wisselslag. Van deze 10 nummers telden de beste 9 resultaten voor het klassement, daarnaast waren er ook nog klassementen van de rug-, school- en vrije slag. Tess wist negen persoonlijke records te zwemmen. Zij was op de 100 en 200 rugslag, 100 schoolslag, 100 vlinderslag en 200 en 400 wisselslag sneller dan ooit. Ook wist ze twee keer een nieuwe toptijd te zwemmen op de 50 rugslag, zowel tijdens de 100 als 200 meter. Op de vlinderslag ging de eerste 50 meter ook sneller dan ooit. Met haar tijden op de 50 en 100 vlinderslag was ze zelfs sneller dan haar eigen clubrecords uit het 25 meter bad. In het klassement eindigde Tess als zevende. Lars wist op de 200 en 400 vrije slag, 100 en 200 rugslag, 100 vlinderslag en 200 en 400 wisselslag nieuwe besttijden te zwemmen en op de 100 vrije slag evenaarde hij exact zijn beste tijd. Op de 100 rugslag en 200 wisselslag op de vlinderslag was Lars na 50 meter ook nog sneller dan ooit. In het klassement eindigde Lars in de achterhoede, maar dit was ook niet zijn doel. In het schoolslag klassement, wat het doel van Lars was, eindigde hij als vijfde.

LEERZAME MINIOREN FINALES In Roosendaal kwamen 2 jongens en 4 meisjes namens de Biesboschzwemmers aan de start en Shanya Muilenburg behaalde op de 50 vrije slag de hoogste klassering. Ze werd op dit nummer vijfde in een nieuw persoonlijk record. Op de 50 vlinderslag, 100 rug-, wissel- en vrije slag werd Shany zevende en op ‘vlinder’ en de laatste twee nummers wist ze ook haar tijden aan te scherpen. Silke Jetten en Amy de Kooter kwamen ook heel vaak aan de start. Silke startte vijf keer en verbeterde vier keer haar beste tijd. Op de 100 rugslag behaalde ze met een zesde plaats haar beste klassering. Voor Amy was het de laatste keer dat ze mee mocht doen aan de finales en zij wist zich op alle onderdelen, zes!, te plaatsen. Op de laatste afstand, de 200 vrije slag, behaalde ze met een 10e plaats haar beste klassering. Op de 100 en 200 ‘vrij’, 100 rugslag en 200 wisselslag wist ze haar tijden aan te scherpen. Femke van den Oven, Jesse Drewes en Wessel van Wijk deden net als Shanya en Silke voor het eerst mee aan de finales. Femke startte op de 50 vlinder- en vrije slag, maar wist zich helaas niet te verbeteren. Dit gold ook voor Jesse op de 50 vrije slag in zijn categorie. Wessel was op zijn enige nummer, de 200 wisselslag, wel sneller dan ooit. Een knappe prestatie want Wessel zwemt pas een jaar bij de Biesboschzwemmers.

EINDE SEIZOEN Met deze wedstrijden zit het seizoen in het zwembad er bijna op. Het komende weekend start Lars nog op de 1500 vrije slag tijdens de Nederlandse Kampioenschappen en daarna volgen nog enkele leuke wedstrijden. De eerstvolgende grote Nederlandse wedstrijd is een openwaterwedstrijd en dan gaat het om de Nederlandse Kampioenschappen en die worden op 9 en 10 september tijdens de Biesbosch Open Water Race in Sleeuwijk georganiseerd. Een week eerder zullen een aantal masters aan de start verschijnen van de Europese Masters Kampioenschappen in Rome (ITA).