Afbeelding

Gorcumers Elise en Jobbi naar EK Petanque in Mallorca

Overig

[GORINCHEM] Elise Nuijten (18) en Jobbi Schefferlie (21) uit Gorinchem hebben zich gekwalificeerd voor het Europees kampioenschap petanque voor beloften. (18-23 jaar) Het Europees kampioenschap vindt plaats van 6 tot en met 9 oktober in Palma, de hoofdstad van Mallorca.

Ruim 12 jaar geleden zijn Elise en Jobbi lid geworden bij Jeu de Boules vereniging Les Boulistes in Gorinchem en inmiddels hebben ze allebei al meerdere nationale- en internationale prestaties behaald. Naast podiumplaatsen op Nationale kampioenschappen heeft Elise in 2021 een derde plaats behaald op het WK Jeugd in Spanje en in 2017 heeft ook Jobbi Nederland al eens vertegenwoordigd op het WK Jeugd in China.

Ook is de petanquesport zelf in Nederland aan het groeien. Zo organiseerde de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB) van 13 tot en met 17 juli 2022 het EK Singles/Doubles voor senioren in het centrum van ‘s-Hertogenbosch. In de komende maanden zijn de twee Gorcumers te vinden op toernooi in Nederland, België en Frankrijk ter voorbereiding op het EK in Mallorca.

advertentie
advertentie