River Dragons succesvol op NK Drakenboot
River Dragons succesvol op NK Drakenboot River Dragons

Zilvervloot voor de River Dragons op NK Drakenbootvaren

25 september 2023 om 14:55 Overig

GORINCHEM De River Dragons uit Gorinchem hebben op het NK Drakenbootvaren op alle drie de afstanden zilver veroverd. Met name de race over 200 meter was spannend, maar helaas kwamen de River Dragons slechts enkele centimeters tekort voor een gouden medaille.

Het NK Drakenbootvaren op de Bosbaan in Amsterdam werd in de stromende regen geopend door de burgemeester Poppens van Amstelveen. In de ceremoniële opening werden de ogen van alle drakenkoppen geverfd als teken dat de draak is ontwaakt en klaar is voor de strijd. In de eerste race over 500 meter bleek echter dat de River Dragons er nog even in moesten komen; doordat de eerste race niet werd gewonnen kwam het op de herkansing aan om plaatsing voor de finale te halen. De herkansing werd met overmacht gewonnen en in de finale wisten de River Dragons na een goede race de tweede plaats te halen. 

ZILVERVLOOT

Op de sprintafstand, de 200 meter, wisten de River Dragons zich wel direct te plaatsen voor de finale. De finale was ongelofelijk spannend en uiteindelijk bleek uit de fotofinish dat de Gorcums draken slechts enkele centimeters tekort kwamen om de eerste plaats te veroveren. Het NK werd traditioneel afgesloten met de race over 2.000 meter waarin de River Dragons wederom de tweede plaats wisten te veroveren met een heuse zilvervloot tot gevolg. Net als vorig jaar waren The Dutch Dragons uit Zoetermeer op alle afstanden de snelste. ,,Wat was het ongelofelijk spannend vandaag” aldus trainster Kim Ament. ,,Het blijft een spectaculaire sport waar de verschillen net als vandaag soms erg klein zijn. Ik ben enorm trots op dit team en de prestatie die we vandaag hebben geleverd.”.

LEDENAANTALLEN

,,Mede door corona zien we dat het aantal leden de afgelopen jaren is teruggelopen en dat is jammer” aldus voorzitter Rob Bronsgeest. Om de sport te promoten krijgen ook de winnaars van lokale evenementen de mogelijkheid om aan het NK deel te nemen. “Dat is goed voor de populariteit van het drakenbootvaren, maar het zou nog mooier zijn als we peddelaars enthousiast kunnen maken zich ook bij een vereniging aan te sluiten om de sport en de verenigingen zich verder te laten ontwikkelen”.  

De River Dragons is de oudste drakenbootvereniging van Gorinchem. Het team is twee keer per week op het water te vinden. Geïnteresseerden - beginnelingen of gevorderden - zijn altijd welkom; neem dan een kijkje op de Facebook pagina van de River Dragons.

River Dragons succesvol op NK Drakenboot
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie