Ferdi Martens met cadeau van KNLTB ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van TV Werkendam
Ferdi Martens met cadeau van KNLTB ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van TV Werkendam Prive
Kom bij de club

TV Werkendam: al meer dan vijftig jaar een actieve tennisvereniging

Tennis

WERKENDAM Hou jij ook zo van sporten of is het tijd dat je weer eens gaat bewegen na al dat gedwongen thuiswerken? Dan is tennisvereniging TV Werkendam wellicht interessant voor jou.

John Rousse van TV Werkendam: ,,De vereniging is gesitueerd aan de Werkina in Werkendam, een mooi verscholen hoekje aan het begin van het dorp. Omgeven door veel groen liggen vijf goed onderhouden kunstgras banen. Eenmaal op het park is er veel ruimte en een groot gedeeltelijk overkapt terras. De vereniging is in 1970 opgericht door een aantal prominente Werkendammers. Er werden in dat jaar twee hardcourt banen aangelegd. Al snel werd dit aantal verdubbeld. Na een aantal jaren werden deze banen vervangen door gravel en kwam er een vijfde baan bij. Net na de eeuwwisseling werden dit kunstgrasbanen. In het jaar 2020 bestond TV Werkendam vijftig jaar. Wegens de coronapandemie heeft de vereniging daar weinig aandacht aan kunnen schenken.”

ACTIEVE VERENIGING ,,TV Werkendam is een actieve vereniging met veel activiteiten die jaarlijks terugkomen. Zo is er een open toernooi, worden er clubkampioenschappen gehouden, is er een bedrijvendag en in het najaar en de winterperiode een nederlagen toernooi waar tennisverenigingen uit de regio worden uitgedaagd om TV Werkendam een zo groot mogelijke nederlaag toe te brengen op een avond waarin in dubbels en mixen tegen elkaar wordt gespeeld. Ook wordt er in het voorjaar en najaar competitie gespeeld via de KNLTB met veel teams. Er zijn ongeveer veertig jeugdleden. Die spelen ook competitie, clubkampioenschappen en er is een jaarlijks jeugdtoernooi. Er is gelegenheid tot het volgen van tennislessen via tennisschool Tom Kreemers.”

GROEIEND AANTAL LEDEN John vertelt dat het aantal leden van de vereniging de afgelopen jaren weer sterk is gegroeid na een eerdere daling: ,,Vanaf 1970 is de vereniging gegroeid van een tiental leden naar meer dan 400 leden in het jaar 2000. Na een periode van ledendaling naar 170 is de vereniging de afgelopen jaren weer sterk gegroeid naar meer dan 230 leden. Dit komt met name doordat mensen opnieuw ontdekt hebben dat tennis een sport is die niet duur is, die je in de buitenlucht speelt en kunt doen op het moment dat het jouw past. Het is ook één van de weinige sporten waar man en vrouw samen een wedstrijd kunnen spelen, een zogenaamde ‘mix dubbel’. Ook de coronapandemie speelde een rol. Veel sporten waren niet meer mogelijk, maar tennis spelen is tijdens de gehele pandemie mogelijk gebleven.”

LID WORDEN? Op het moment heeft de vereniging een actie. Een lidmaatschap junior (t/m 18 jaar) kost 25 euro in het eerste jaar en volwassenen betalen 75 euro in het eerste jaar. Voor dit bedrag kunnen leden het hele jaar onbeperkt gebruik maken van de tennisbanen. Lid worden kan via: www.tvwerkendam.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met John Rousse door te mailen naar: john.rousse@tvwerkendam.nl of te bellen naar het volgende telefoonnummer: 0183 - 502805.

Om je vereniging of club eens stevig in het zonnetje te zetten, hebben we een speciale pagina in het leven geroepen: KOM BIJ DE CLUB. Voor een beperkt bedrag wordt jouw club uitgebreid in het zonnetje gezet, met een groot verhaal en mooie foto(‘s). Eindelijk kun je nu eens goed vertellen wat jouw club zo mooi maakt, welke activiteiten er allemaal zijn, hoe je lid wordt en wat je daar allemaal voor krijgt.
Interesse om jouw club of vereniging in de schijnwerpers te zetten op de pagina KOM BIJ DE CLUB, neem dan vrijblijvend contact met ons op via 0184-448965

advertentie