Dylan Verschoor (rechts) was met twee goals de grote man aan Arkel-zijde.
Dylan Verschoor (rechts) was met twee goals de grote man aan Arkel-zijde. JAN NOORLANDT

Arkel en Sleeuwijk vermaken met doelpuntrijk duel

30 september 2019 om 01:40 Voetbal

REGIO Arkel en Sleeuwijk trakteerden het publiek op Sportpark Schoonzigt met liefst zes goals afgelopen zaterdag. Helaas voor Sleeuwijk maakte Arkel er vier: 4-2.

Zowel Arkel als Sleeuwijk kende dit seizoen in de tweede klasse F een valse start. Arkel leed vorige week een forse 5-0 nederlaag op bezoek bij Woudrichem terwijl Sleeuwijk op eigen veld een 1-4 nederlaag incasseerde tegen EBOH. Op Sportpark Schoonzigt zou dus minstens een van de twee ploegen de eerste punten van het seizoen mogen bijschrijven.

Hoewel Sleeuwijk sterk begon, was het Arkel dat er met de zege vandoor ging. Corné van Horik scoorde vlak voor rust, waarna Jenner Koek voor de 1-1 zorgde in de tweede helft. Jesse Hoogewoning en Dylan Verschoor stelde de zege vervolgens veilig voor de thuisploeg. Akram Mohamed liet namens Sleeuwijk de spanning nog heel even terug komen met een zeer fraaie vrije trap, maar toen Verschoor zijn tweede maakte, was het duidelijk: Arkel heeft de eerste punten in de tweede klasse binnen. Sleeuwijk staat nu samen met GJS op nul punten uit twee wedstrijden. Geen fijn gegeven met een uitwedstrijd tegen Roda Boys op het programma.

KOZAKKEN BOYS, TWEEDE DIVISIE Kozakken Boys heeft zich uitermate goed hersteld van de 2-4 nederlaag van vorige week tegen HHC Hardenberg. De mannen van coach Rick Adjei stonden voor een lastige uitwedstrijd tegen Noordwijk. Die ploeg stond voor aanvang met elf punten uit de eerste vijf wedstrijden twee punten boven de formatie uit Werkendam. Na afloop stond Kozakken Boys één punt boven Noordwijk. Dat was te danken aan een eclatante 2-5 overwinning. Kozakken Boys staat nu vierde in de Tweede Divisie met vier punten minder dan koploper IJsselmeervogels.

UNITAS ZO., HOOFDKLASSE Unitas (zo.) is ook na vijf wedstrijden in de Hoofdklasse nog ongeslagen. De roodbroeken reisden af naar Uden voor een uitduel met UDI'19. De terugreis werd een gezellige, want Unitas mocht wederom drie punten bijschrijven na een 0-2 overwinning. Het team van coach Jeroen van Bezouwen lijkt daarmee definitief het signaal afgegeven te hebben dat ook dit seizoen in de bovenste regiones meegespeeld gaat worden. Unitas staat nu namelijk derde met twee punten minder dan koploper Halsteren.

GJS, 2F Voor GJS is het seizoen niet al te beste begonnen. Vorige week werd met 3-0 verloren op bezoek bij Pelikaan en ook deze week kregen de Gorkumse Jonge Spartanen er drie om de oren. Op eigen veld werd met 1-3 verloren van Wieldrecht en daarmee staat GJS, vorig seizoen nog in de eerste klasse actief, onderaan in de tweede klasse F. De eerste goal van het seizoen werd gemaakt door Nordin El Hassani. Volgende week gaat GJS op bezoek bij Tricht op jacht naar de eerste punten van het seizoen.

WOUDRICHEM, 2F Woudrichem heeft de uitstekende seizoensstart tegen Arkel (5-0) niet kunnen voortzetten in het tweede duel van deze voetbaljaargang. Op bezoek bij VVGZ gingen de Vissenkoppen met 3-0 onderuit.

SVW, 3C Zes punten uit twee wedstrijden en een doelsaldo van tien doelpunten voor en nul tegen. SVW-coach Tutu Ndona heeft weinig redenen om te klagen. Na de 6-0 zege tegen VVAC werd afgelopen zaterdag ook de eerste uitwedstrijd van het seizoen overtuigend gewonnen. Schoonhoven werd 0-4 geklopt. Zowel Mounir El Ouazizi als Gino Dix scoorde tweemaal.

SCHELLUINEN, 3C Schelluinen is naast SVW een van de andere drie ploegen die na twee wedstrijden in de derde klasse C ook op zes punten staat. Na de zege op Groot-Ammers van vorige week werd deze week VV Lekkerk met 1-4 verslagen. Net als SVW, Ameide en Alblasserdam staat de ploeg van coach Philip den Haan nu dus op een volle buit.

VUREN, 3D Bij Vuren is bepaald geen sprake van een volle buit. De ploeg van coach Ron Vlot verloor vorige week van VV Zwaluwe en ook na deze week duurt het wachten op de eerste punten van het seizoen in de derde klasse D voort. SV BLC kwam op bezoek in Vuren en vertrok na een doelpuntrijk duel met een 3-4 overwinning. En dan wacht volgende week een uitduel met BZC'14, dat na twee wedstrijden op zes punten staat...

UNITAS ZA./HEROVINA, 4D De zaterdagtak van Unitas keerde vorige week zaterdag met een 1-0 nederlaag tegen Kerkwijk terug in de vierde klasse D en daar werd afgelopen weekend nog een vervelend schepje bovenop gedaan. Herovina kwam op bezoek en won met 0-2. Kevin Steenbruggen benutte voor rust een strafschop, waarna Coen de Ridder in de tweede helft de eindstand bepaalde op 0-2. Unitas hoopt volgende week in de thuiswedstrijd tegen Peursum de eerste punten binnen te slepen. Tegelijkertijd verdedigt Herovina dan de koppositie in de vierde klasse D in het thuisduel met SVS'65.

SVS'65, 4D Want SVS'65 staat na twee duels in de vierde klasse D op een tweede plek. Waar vorige week gelijk werd gespeeld tegen Peursum, daar werd deze week een riante 4-0 zege geboekt op Lekvogels. Willem Looijen nam met drie goals driekwart van de productie voor zijn rekening.

advertentie
advertentie