Afbeelding
Jan Noorlandt

GJS vier wedstrijden ongeslagen, eerste nederlaag Unitas

2 december 2019 om 10:31 Voetbal

REGIO GJS verloor de eerste zes wedstrijden van het seizoen in de tweede klasse F, maar na het gelijkspel van zaterdag tegen Heukelum is de ploeg van coach Marco Verbeek vier wedstrijden ongeslagen.

door Tim Hartman

Tegen Drechtstreek werd de eerste overwinning van het seizoen gepakt door GJS, waarna er twee keer met 2-2 gelijk werd gespeeld tegen Tricht en Arkel. Zaterdag volgde de volgende 2-2 van het seizoen in de thuiswedstrijd tegen Heukelum, de oude ploeg van GJS-coach Verbeek.

GJS kwam zowel 0-1 als 1-2 achter, maar dezelfde spelers als vorige week tegen Arkel waren trefzeker: Sjors Hendriks maakte de 1-1 en Youri Bos bepaalde de eindstand vanaf de stip op 2-2. Het gat tussen Heukelum en GJS blijft zodoende drie punten in het voordeel van Heukelum. GJS staat nu twaalfde met twee punten meer dan hekkensluiter Sleeuwijk.

Kozakken Boys, Tweede Divisie Kozakken Boys verliest de kopgroep in de Tweede Divisie langzaam uit het oog. De ploeg van coach Rick Adjei ging zaterdag onderuit bij de kampioen van vorig jaar: AFC. De mannen uit Werkendam keerden door een 2-0 nederlaag zonder punten terug naar De Zwaaier.

Unitas (zo.), Hoofdklasse B De zondagtak van Unitas heeft voor het eerst dit seizoen een nederlaag geleden. In de thuiswedstrijd tegen laagvlieger AWC, dat voorlaatste staat in de Hoofdklasse B, werd met 1-2 verloren. Omdat concurrenten Halsteren en Baronie wel wonnen, moesten de Roodbroeken de koppositie afstaan aan Halsteren. Unitas staat nu derde met twee punten minder. Vooraf aan de wedstrijd werd nog stilgestaan bij het overlijden van oud-trainer Pim Verbeek.

Woudrichem, 2F Woudrichem kende zaterdag een totale offday in het Brabantse onderonsje met Altena. Sinds 1 december 2018 (1-4 tegen Papendrecht) verloren de Vissenkoppen geen enkele thuiswedstrijd meer, maar bijna precies een jaar later ging Woudrichem hard onderuit op het eigen Bolwerk: 0-4. Woudrichem, dat de eerste periodetitel pakte, heeft nu al drie wedstrijden op rij niet meer gewonnen. De ploeg van coach Piet Saaman staat derde met twee punten minder dan koploper VVGZ.

Arkel, 2F Arkel heeft voor de derde week op rij niet weten te winnen en is afgezakt naar de negende plek op de ranglijst. Door twee vroege tegengoals werd op bezoek bij VVGZ met 2-0 verloren. VVGZ nam daardoor de koppositie over. Volgende week wacht voor Arkel het uitduel met Altena, dat zoals gezegd weinig heel liet van Woudrichem.

Sleeuwijk, 2F Sleeuwijk blijft hekkensluiter in de tweede klasse F. Na een matige eerste helft stond de ploeg van coach Pieter Tuns al met 0-2 achter. Via een goal van Danilo Kros kwamen de Roefbewoners nog wel terug tot 1-2, maar in de slotfase gooide Wieldrecht de wedstrijd in het slot: 1-3. Sleeuwijk blijft zodoende op vier punten staan. Tricht, GJS en Heukelum staan boven Sleeuwijk met respectievelijk vijf, zes en negen punten.

SVW, 3C Lopik was tot zaterdag gewoon de nummer vijf van de derde klasse C, maar veel moeite had SVW niet met de uitwedstrijd tegen die ploeg. Mede door een hattrick van Gino Dix werd er met 1-4 gewonnen. Ahmed Kelifa nam de andere treffer voor zijn rekening. SVW speelde de laatste 35 minuten (na een 0-3 stand) met tien man door een rode kaart van Adem Kahraman.

Schelluinen, 3C De vrije val van Schelluinen gaat maar door. Na zes wedstrijden zonder zege werd ook zaterdag weer verloren. Ameide was met 3-1 te sterk. Opvallend was nog het meespelen van Schelluinen-voorzitter Lex Brokking. Het verschil met De Alblas, dat voorlaatste staat in de derde klasse C, is nog maar twee punten voor Schelluinen.

Vuren, 3D Schelluinen is niet enige derdeklasser die amper meer weet wat winnen is. Ook Vuren is na zaterdag nog altijd hekkensluiter van de derde klasse D. Het thuisduel met MVV'58 ging met 2-5 verloren nadat het bij rust al 1-4 stond. Namens Vuren waren Bas van der Vliet en Björn Paul trefzeker.

Herovina, 4D Omdat de vierde klasse D een ongelijk aantal ploegen heeft, was Herovina afgelopen weekend vrij.

SVS'65, 4D SVS'65 blijft goed presteren in de vierde klasse D. Op eigen veld werd eenvoudig afgerekend met hekkensluiter Well: 5-0. De goals kwamen op naam van Bennie Boeijink, Willem Looijen, Bart van Andel en Jeremy de Vries. Laatsgenoemde was twee keer trefzeker.

Unitas (za.), 4D Unitas was zaterdag dicht bij een punt op bezoek bij Noordeloos. Na een 0-1 voorsprong boog Noordeloos de stand om in 3-1, maar de Gorcumers wisten zichzelf weer knap tot 3-3 terug te knokken. Vlak voor tijd ging het alsnog mis voor Unitas door een goal van nota bene een voormalig SVW'er: Mergim Shala bepaalde via een strafschop de eindstand op 4-3.

advertentie
advertentie