Sjors Hendriks namens GJS in het duel met Kozakken Boys.
Sjors Hendriks namens GJS in het duel met Kozakken Boys. JAN NOORLANDT

GJS en SVW zeker van kwartfinale Proxsys Cup

Voetbal

GORINCHEM GJS, Woudrichem, Altena, SVW en Hardinxveld hebben zich geplaatst voor de kwartfinale van het Proxsys Cup-toernooi. Maandagavond komen daar nog drie ploegen bij.

Het is dit jaar de vierde editie van de Proxsys Cup en de zaterdagmiddag toonde maar weer eens aan hoe geliefd het zaalvoetbaltoernooi in Gorinchem is. Op de tweede zaterdag van de kerstvakantie komen namelijk steevast alle ploegen in actie en met onder meer Unitas – Heukelum en GJS – Woudrichem stonden zaterdag aan het begin van de middag twee krakers op het programma. De Oosterbliek vulde zich dan ook met honderden voetbalfans.

Zij zagen hoe beide krakers in een gelijkspel eindigden. Voor GJS en Woudrichem was hun gelijkspel (5-5) voldoende om allebei door te gaan naar de kwartfinale. Titelhouder GJS als groepswinnaar van Groep A, Woudrichem als een van de twee beste nummers twee. Unitas en Heukelum speelden met 3-3 gelijk, maar die twee ploegen spelen maandagavond nog hun laatste groepswedstrijd.

Altena won zaterdag met 1-0 van Sleeuwijk en werd zodoende groepswinnaar van Groep B, waarin ook LRC en Meerkerk zaten. Altena mag het donderdag in de kwartfinale opnemen tegen SVW. De streepjes wonnen Groep C (met Schelluinen, Herovina en HSSC'61) en zijn topfavoriet voor de eindzege.

Hardinxveld won zaterdag met 4-1 van Vuren en werd zodoende groepswinnaar in Groep D, waar Lekvogels en Ameide niet om de prijzen meededen. Voor Hardinxveld wacht in de kwartfinale een duel met de winnaar van Groep E, wat waarschijnlijk Sliedrecht zal worden. Die ploeg heeft maandagavond aan een gelijkspel tegen VVAC voldoende voor de groepswinst.

In Groep F is het nog razendspannend. Unitas en Heukelum staan allebei op vier punten terwijl Arkel volgt met drie punten. Heukelum, dat op doelsaldo bovenaan staat, speelt nog tegen Arkel en Unitas neemt het nog op tegen het puntloze Dussense Boys. De winnaar van de groep speelt in de kwartfinale tegen Woudrichem. Als Unitas en Heukelum allebei winnen, zijn beide ploegen door.

Bekijk voor alle uitslagen en aankomende wedstrijden www.proxsyscup.nl. Of bekijk hier alle samenvattingen.

Hicham Farhou namens SVW tijdens het duel met Schelluinen.
advertentie