Met 4 goals brengt Mounir El Ouazizi SVW Gorinchem hoogstpersoonlijk naar de finale Proxys Cup

SVW en Unitas in finale Proxys Cup

4 januari 2020 om 10:56 Voetbal

GORINCHEM Na twee weken topzaalvoetbal stonden de halve finales op het programma in de Proxys Cup. Uiteindelijk gaan twee Gorinchemse ploegen het uitvechten in de finale.

Heukelum – SVW 1-4

De eerste halve finale bij de senioren gaat tussen Heukelum en SVW. Heukelum wist in de kwartfinales te winnen van titelverdediger GJS met 1-3. SVW won op het oog makkelijk met 3-0 van Altena, maar in de praktijk was het wel degelijk een lastig potje. Een mooi pot dus tussen 2 teams vol met zaalvoetballers.

De pot begon gelijk vol passie en strijd. Na 5 minuten was de 0-1 daar, het was aanvoerder Mounir el Ouazizi die zijn 10de goal van het toernooi binnen schoot. SVW had de overhand tijdens de eerste 10 minuten en drukte dit ook uit in kansen. Heukelum kon dit niet uitdrukken in kansen, maar met nog 4 minuten te gaan was daar dan toch de gelijkmaker. Het was Benjamin Meijdam die de gelijkmaker op het bord zette, 1-1. Kort voor rust was Naser el Mousati dichtbij de 1-2 maar Mehmet Uysal liet weer zien dat hij aan een goed toernooi bezig is. Ruststand 1-1.

Na 5 minuten in de tweede helft was daar de 1-2. Mounir el Ouazizi was het eindpunt van een vlotte counter aan SVW kant. Het potje bleef op de scherpst van de sneden. Aan Heukelum kant was het weer Benjamin Meijdam die bijna trefzeker was maar zijn schot werd geblokt. Met nog 4 minuten te gaan kreeg Heukelum aanvoerder Lars van Honk een gele kaart en hier profiteert SVW gelijk van. Weer is het Mounir el Ouazizi die trefzeker is voor zijn SVW, 1-3. In de laatste minuut is het helemaal over en uit. Mounir el Ouazizi profiteert weer van een man meer situatie en geeft het laatste zetje. Hierdoor komt hij samen met ploeggenoot Hicham Farhou en Tim Saamen boven aan de topscorerslijst met 13 goals en zien we SVW zaterdag terug in de finale van de Proxsys cup.

Heukelum: Benjamin Meijdam

SVW: Mounir el Ouazizi (4x)

VV Sliedrecht – Unitas 2-6

Ook de 2e halve finale is er een om van te smullen. Sliedrecht is na een paar jaar afwezig te zijn back in de Oosterbliek. En hoe. Ook zonder keeper Mathijs Donatz won de ploeg gister overtuigend met 1-5 van Hardinxveld. Unitas won met precies dezelfde cijfers, alleen zij deden dit in een spannende pot tegen Woudrichem. Weer een spannend potje op voorhand dus. Met uiteindelijk het voordeel voor de mannen uit Gorinchem.

Nadat lichtproblemen voor een verlate aftrap zorgden kon de wedstrijd eindelijk beginnen. Kevin Cornet maakte na 8 minuten de openingsgoal. Met weer een harde droge knal met zijn linker was hij de eerste doelpuntenmaker van de wedstrijd. Enkele minuten later was daar de 0-2. Akram Chentouf was trefzeker uit een directe vrije trap. Maar Kevin Cornet bleek nog niet klaar in de eerste helft. Ook de 0-3 nam hij voor zijn rekening. Kort voor de rust was daar de ideale mogelijkheid voor Sliedrecht om er weer een wedstrijd van te maken. Dit gebeurde ook, Yassine Belghar benutte de penalty, 1-3.

Kort na rust is het Unitas dat gelijk weer scoort. Sliedrecht moet drukken maar Wesley Swets doet het in de omschakeling voor Unitas, 1-4. Sliedrecht moest dus meerdere keren scoren en zo was het spelbeeld ook. Sliedrecht de bal, Unitas aan het loeren op die gevaarlijke counter. En halverwege de 2e helft was daar de 1-5. Jonkie Daan Goes was weer trefzeker. Aanvoerder Kevin Cornet bleek ook graniet in zijn rechter te hebben. Met nog 5 minuten te gaan vuurde hij kogelhard met zijn rechter en zo was hij verantwoordelijk voor de 1-6. De 2-6 van Tim van Stek viel uiteindelijk nog wel maar die was vooral voor de statistieken. Unitas zien we zaterdag dus terug in een Gorinchemse finale tussen SVW en Unitas.

VV Sliedrecht: Yassine Belghar, Tim van Stek

Unitas: Kevin Cornet (3x), Achraf Chentouf, Wesley Swets, Daan Goes