Ab Donker

Kozakken Boys lijdt zure nederlaag tegen koploper

9 oktober 2021 om 21:21 Voetbal

WERKENDAM Zaterdag heeft Kozakken Boys met 2-3 verloren van koploper VV Katwijk. ,,Wij hadden meer uit deze wedstrijd moeten halen’’, aldus Kozakken Boys-trainer Rick Adjei.

Kozakken Boys – Katwijk 2-3

1-0 Thomas Marijnissen 16’

1-1 Ahmed El Azzouti 18’

2-1 Yasin Ouja 65’

2-2 Merciano Mengerink 75’

2-3 Merciano Mengerink 78’

In de eerste helft was de thuisploeg beter dan de bezoekers uit Katwijk. Na een kwartier spelen opende Thomas Marijnissen daarom ook de score namens Kozakken Boys. Heel lang kon de ploeg uit Werkendam niet genieten van de voorsprong want nog geen drie minuten later trok Ahmed El Azzouti de score weer gelijk. Hierna waren de meeste kansen voor Kozakken Boys maar bleef het tot aan de rust 1-1.

Na het startsignaal van de tweede helft ging het ,,spel meer op en neer’’ maar waren de betere kansen voor de thuisploeg. Na een uur voetballen bracht Yasin Ouja Kozakken Boys weer op voorsprong en de ploeg uit Werkendam leek op weg om Katwijk te verslaan. Merciano Mengerink dacht hier echter anders over want door zijn doelpunten in de 75ste en 78ste minuut draaide hij de achterstand voor Katwijk om in een voorsprong. Kozakken Boys lukte het vervolgens niet om de gelijkmaker te maken en zo bleef het bij 2-3.

Door de nederlaag staat Kozakken Boys 13e in de Tweede Divisie. Volgende week speelt Kozakken Boys uit tegen Excelsior Maassluis, dat 11e staat na een 4-2 verlies tegen Spakenburg.