Unitas verliest van tiental UNA

10 oktober 2021 om 19:38 Voetbal

VELDHOVEN Zondag heeft Unitas met 3-2 verloren van UNA. ,,We weten weer eens hoe het is om te verliezen’’, blikt Unitas-trainer Michel van Oostrum terug op de verloren wedstrijd.

UNA - Unitas 3-2

Aan het begin van de wedstrijd was Unitas sterker dan UNA en in de 19e minuut kwamen de bezoekers dan ook op voorsprong na een eigen doelpunt. Hierna volgden enkele goede kansen voor Unitas om de score uit te breiden maar het bleef bij 1-0. Kort voor rust kreeg de thuisploeg een penalty na een overtreding in het zestienmetergebied, die vervolgens werd binnengeschoten.

In de tweede helft kreeg UNA meer het overwicht en in de 62ste minuut werd het 2-1. Ongeveer tien minuten later kreeg de thuisploeg wel een rode kaart en zo kreeg Unitas weer hoop op een goede afloop van de wedstrijd. Hierna was het echter UNA dat de 3-1 maakte met maar tien man en de verkregen hoop van Unitas verdampte als sneeuw voor de zon. In de 90ste minuut maakte Medhanie Habtemariam nog wel de aansluitingstreffer maar deze kwam te laat om het tij nog te keren.

Door het verlies staat Unitas 5e in de Derde Divisie B. Volgende week komt Gemert op bezoek in Gorinchem, dat 4e staat na een 2-2-gelijkspel tegen Hercules.