Frans van Duffelen (85) midden op de foto
Frans van Duffelen (85) midden op de foto Theo Bos

Frans van Duffelen (85) prikt bij Unitas elke week wel een paar ballen in

Voetbal

GORINCHEM Bij Unitas doen ze al vijf jaar aan ‘Walking Football’. Soms wordt daar lacherig overgedaan maar voor 60 plussers is het een leuk sportprogramma.  Elke week gewoon een balletje trappen en lekker in beweging zijn.

Elke dinsdagmorgen is er een groep van 14 man die tegen elkaar voetballen op het hoofdveld bij Unitas. Kopje koffie vooraf en om 10.00 uur de wei in. Thee in de pauze en zo rond 11.30 weer huiswaarts. Je merkt dat de mannen veel lol hebben en gewend zijn om niet te rennen want dat is een van de voorwaarden bij deze tak van sport. Toch kunnen er een paar het niet laten om te rennen en worden direct door scheidsrechter en begeleider Arie den Besten teruggefloten. Leeftijd speelt niet echt een rol. Iedereen kan meedoen. Het oudste lid Frans van Duffelen (85) prikt er elke week wel een paar ballen slim in. Kortom: Walking Football is een leuke vorm van bewegen en veel lol maken. Een mooi moment om kennis te maken met Walking Football. Kom kijken en direct meedoen. 

AMATEURVERENIGINGEN Met Walking Football krijgen 60-plussers die vanwege fysieke beperkingen niet kunnen deelnemen aan het traditionele voetbal weer de kans om een balletje te trappen. Een ideale oplossing voor spelers die daarnaast ook nog het sociale aspect van het voetbal willen beleven. Walking Football is een van oorsprong Engelse vondst. Eredivisie CV heeft in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds de spelvorm naar Nederland gehaald, verder uitgewerkt en via Betaald Voetbal Organisaties (BVO’s) geïntroduceerd als OldStars. Maar niet alleen BVO’s zien de voordelen van deze voetbalvorm, ook steeds meer amateurverenigingen starten met Walking Football. Unitas startte in 2016 met Walking Footbal.

Walking Football sinds 2016
Archieffoto Unitas
advertentie