Voetbal stock, stock, goal
Voetbal stock, stock, goal BDU media

Tiental Unitas wint knap van EVV Echt

14 november 2021 om 20:41 Voetbal

ECHT Zondag heeft GVV Unitas met 1-2 gewonnen van EVV Echt. ,,Een overwinning van het collectief vandaag’’, aldus Unitas-trainer Michel van Oostrum.

EVV Echt – GVV Unitas 1-2

0-1 Jerrel Hak 41’

0-2 Everon Pisas 66’

1-2 Manny Peters 77’

EVV begon erg sterk aan het duel, dit zwakte na een tijdje ietwat af en de teams waren meer gewaagd aan elkaar. Na een half uur voetballen sloeg het noodlot voor Unitas toe, door een ongelukkige overtreding kreeg Robert Mutzers een rode kaart en zo stonden de bezoekers al vroeg in de wedstrijd met tien man. ,,We pakten het goed op en bleven gevaarlijk.’’ Vlak voor rust schoot Jerrel Hak, op aangeven van Medhanie Habtemariam, de 0-1 binnen.

In de tweede helft ging EVV steeds aanvallender spelen en daardoor ontstond er ruimte voor Unitas, Everon Pisas maakte hier gebruik van en schoot de 0-2 binnen voor de bezoekers. Door het aanvallende spel kon een treffer van de thuisploeg echter niet uitblijven en in de 77ste minuut maakte Manny Peters de aansluitingstreffer. ,,Met hangen en wurgen hebben we de vorsprong vast kunnen houden.’’ Het bleef namelijk bij 1-2.

Door de overwinning staat Unitas 4e in de Derde Divisie B. Volgende week komt koploper OFC op bezoek uit Oostzaan.