Afbeelding
Ronald den Uijl
zaalvoetbal

Dames ZVG/Cagemax in bloedstollend gevecht strijdend ten onder tegen Feyenoord

2 maart 2022 om 14:43 Voetbal

GORINCHEM Afgelopen week stond de altijd spectaculaire ontmoeting tussen de dames van ZVG/Cagemax en Feyenoord Futsal op het programma in De Oosterbliek. Onder toeziend oog van zo’n 150 supporters maakten beide teams er een waar spektakel van. De aanhang van ZVG/Cagemax en Feyenoord Futsal, alsook de neutrale toeschouwer, zaten twee keer twintig minuten op het puntje van de banken. Kortom, pure reclame voor zaalvoetbal op het hoogste niveau, de Eredivisie. ZVG/Cagemax was de bovenliggende partij en speelde misschien wel haar beste wedstrijd ooit, maar het noodlot sloeg toe in de slotseconden. Eindstand: 0-1.

door Mark Kortlever

Het eerste fluitsignaal had amper geklonken of ZVG/Cagemax nam het initiatief in handen. Feyenoord Futsal werd in haar achteruit gedwongen en kreeg geen seconde lucht. ZVG/Cagemax combineerde er lustig op los. De ene na de andere fantastische aanval werd op de mat gelegd. Met name Patricia Looijen, Daniëlle Kortlever en Kayla van den Boomgaard waren een plaag voor de wankelende defensie van Feyenoord. Happend naar adem en met horten en stoten bleven de Rotterdamse dames overeind. Dit vooral met dank aan de uitblinkende keepster.

FANTASTISCHE AANVAL De grootste kans van de eerste helft was voor Daniëlle Kortlever. Na een fantastische aanval belande haar poging op de buitenkant van de paal. Feyenoord Futsal stelde daar niet veel tegenover. Eén echte kans viel er te noteren voor de uitploeg. In de zoomer voor het rustsignaal kreeg Jennifer Oliveira pas haar eerste schotkans. De spits van het Nederlands team werd gedurende de eerste helft continu vakkundig uitgeschakeld door Marloes Blom en Sanne Brand.

Na rust probeerde Feyenoord Futsal de dames van ZVG/Cagemax meer onder druk te zetten. Hierdoor ontstond er een meer gelijkwaardig voetbalgevecht. Desondanks bleef ZVG/Cagemax de betere ploeg. Waar in de eerste helft de doelvrouw van Feyenoord Futsal uitblonk waren het in de tweede helft beide doelvrouwen. Net als haar collega aan de overkant blonk Hannah van den Heuvel uit met enkele katachtige reddingen.

WANHOOP Bianca Troost bleek echter een te grote sta in de weg voor ZVG/Cagemax. Keer op keer kreeg Troost een hand of voet tegen de bal na weer een geweldige aanval en de wanhoop was op de gezichten van de Gorcumse dames af te lezen. Met nog 15 seconden op de klok viel de bal uit de kluts voor de voeten van Sherra Henriquez. Alhoewel de Rotterdamse aanvalster geen idee had dat ze de bal raakte, verdween deze toch in het doel: 0-1.

Hiermee was de wedstrijd ook direct gespeeld. In de laatste seconde kreeg ZVG/Cagemax nog een halve kans, maar na het laatste fluitsignaal waren de dames van Feyenoord Futsal de meest gelukkige en de opluchting in het Rotterdamse kamp was hoor- en zichtbaar. Het applaus voor beide teams vanaf de tribune was veelzeggend. Iedereen had enorm genoten van het duel. Uiteindelijk kopen de dames van ZVG/Cagemax er niets voor en overheerst de teleurstelling, maar een betere conclusie is Trots met een hoofdletter T.

Over twee weken neemt ZVG/Cagemax het in Den Helder op tegen hekkensluiter Zeemacht vrouwen 1.

Selectie ZVG/Cagemax: Hannah van den Heuvel, Mandy de Jong, Sanne Brand, Bonny Lammers, Eline Dekker, Kayla van den Boomgaard, Marloes Blom, Patricia Looijen, Daniëlle Kortlever, Patricia Degener.

advertentie
advertentie