Vuren wint eenvoudig van tiental TSVV Merlijn

5 maart 2022 om 19:16 Voetbal

TILBURG Vuren heeft zaterdag vrij gemakkelijk gewonnen van TSVV Merlijn, dat al vroeg met tien man kwam te spelen. ,,Een terechte overwinning op basis van de tweede helft’’, blikt Vuren-trainer Rick Kolff terug op de wedstrijd.

1-5 92’

De bezoekers begonnen sterk aan de wedstrijd, na de eerste tien minuten nam de thuisploeg het initiatief echter over. Rond de 30ste minuut haalde de doelman van TSVV Merlijn de doorgebroken Fabian van Horssen onderuit en kreeg daarvoor een rode kaart. Omdat de thuisploeg geen reservedoelman had moest er noodgedwongen een veldspeler op goal. Deze wist niet te voorkomen dat Van Horssen zijn toegekende strafschop binnenschoot. In het resterende deel van de eerste helft had Vuren moeite om de overtalsitautie te benutten, daarom stond het nog steeds 0-1 bij het rustsignaal.

In de tweede helft openden de bezoekers veel sterker dan TSVV Merlijn en in de 50ste minuut maakte Bjorn Paul de 0-2. Ongeveer vijf minuten later was het wederom Paul die de 0-3 maakte en ,,de wedstrijd definitief besliste.’’ Luuk van der Vliet maakte in de 70ste minuut nog de 0-4 en Paul maakte zijn hattrick compleet door in de 80ste minuut de 0-5 te maken. Vlak voor tijd redde TSVV Merlijn de eer door nog wel de 1-5 op het scorebord te zetten.

Door de overwinning stijgt Vuren naar de negende plek in de 3e klasse D. Komende dinsdag speelt Vuren een inhaalwedstrijd uit tegen SV BLC, de huidige nummer 6, in ’s-Hertogenbosch.