Jan Noorlandt

SVW neemt koppositie over na ruime zege op Arkel

26 februari 2022 om 21:23 Voetbal

GORINCHEM SVW heeft zaterdag met 5-0 gewonnen van Arkel en heeft de koppositie overgenomen in de tweede klasse F doordat de concurrenten Wieldrecht en Roda Boys punten hebben laten liggen. ,,Een topweekend voor SVW’’, aldus SVW-leider Patrick Sleeuwenhoek. ,,SVW heef vandaag terecht van ons gewonnen’’, blikt Arkel-trainer Leon Elands terug op de nederlaag.

SVW – Arkel 5-0

1-0 Mounir el Ouazizi 8’

2-0 Ahmed Kelifa 24’

3-0 Ahmed Kelifa 31’

4-0 Abdus Zencirkiran 76’

5-0 Hakan Tatli 87’

Aan het begin van de wedstrijd waren de teams aan elkaar gewaagd, dit was tot Mounir el Ouazizi in de 8ste minuut de openingstreffer maakte voor SVW. ,,Hierna had Arkel eigenlijk niks meer in te brengen.’’ Toen Achmed Kelifa in de 24ste minuut de 2-0 en in de 31ste minuut ook nog de 3-0 maakte was de wedstrijd al gespeeld. ,,Wij hadden eigenlijk nog meer kunnen maken tegen Arkel.’’ Bij het rustsignaal stond het nog steeds 3-0.

In de tweede helft kwam de thuisploeg ,,moeilijk op gang’’ en zo bleef het geruime tijd 3-0. De ban werd in de 76ste minuut doorbroken door Abdus Zencirkiran die in de 76ste minuut de 4-0 maakte met een schot over de doelman van Arkel heen. Het slotakkoord was voor hakan Tatli die vlak voor tijd ook nog de 5-0 op het scorebord zette.

Door deze overwinning neemt SVW dus de koppositie over van Roda Boys in de tweede klasse F. Volgende week komt concurrent Wieldrecht op bezoek in Gorinchem die maar drie punten achter SVW staat op de vierde plek. Door de nederlaag staat Arkel 12e, volgende week komt reuzendoder Drechtstreek, de huidige nummer tien, uit Papendrecht op bezoek in Arkel.