Gemeente Amersfoort

SVW – Wieldrecht gestaakt vlak voor tijd

5 maart 2022 om 19:46 Voetbal

GORINCHEM De wedstrijd zaterdag tussen SVW en Wieldrecht is vlak voor tijd definitief gestaakt door de scheidsrechter. Op het moment van staken stond het 2-1 voor SVW. ,,We hopen binnen twee weken reactie te krijgen van de KNVB hoe ze het gaan oplossen’’, aldus SVW-leider Patrick Sleeuwenhoek.

SVW – Wieldrecht 2-1 (gestaakt)

De thuisploeg begon matig aan de wedstrijd. ,,Wij hadden moeite om in ons spel te komen.’’ Na een halfuur gespeeld te hebben kregen de bezoekers een penalty vanwege een handsbal in het strafschopgebied. Deze werd benut door Daan Vegt en zo stond het 0-1 voor Wieldrecht. Bij het rustsignaal was het nog steeds 0-1.

Na wat omzettingen begon SVW goed aan de tweede helft. In de 66ste minuut maakte Ahmed Kelifa de gelijkmaker. Vervolgens kwam de thuisploeg ook op voorsprong, want in de 72ste minuut maakte Claudy Nzita de 2-1 met een afstandsschot. De wedstrijd leek hierna rustig uitgespeeld te worden met wat kansen nog aan beide kanten, dit was tot de laatste vijf minuten toen ,,de hele boel explodeerde.’’ Wieldrecht-speler Robert Versteeg had volgens de scheidsrechter een nare opmerking gemaakt en kreeg een directe rode kaart. Wieldrecht was het niet eens met deze beslissing en assistent-trainer Buddy Vogel kwam het veld op, waarna ook hij met een rode kaart werd weggestuurd. Hierna staakte de scheidsrechter de wedstrijd tijdelijk om ,,even af te koelen.’’ Na deze korte periode werden de aanvoerders bij elkaar geroepen met de vraag of de wedstrijd uitgespeeld ging worden, SVW wilde wel maar Wieldrecht niet, wat de scheidsrechter tot een definitieve staking deed beslissen.

Ondanks dat er geen uitslag is blijft SVW eerste staan in de 2e klasse F door puntenverlies van Roda Boys bij hekkensluiter Heukelum. Volgende week speelt SVW uit tegen Wilhelmina’26, de huidige nummer 9, in Wijk en Aalburg.