Ab Donker

Arkel stunt tegen Roda Boys

11 mei 2022 om 02:10 Voetbal

ARKEL Dinsdag heeft Arkel met 2-1 gewonnen  van Roda Boys/Bommelerwaard, de huidige nummer twee. ,,Een verdiende overwinning, wij gaven niks weg vandaag’’, blikte Arkel-trainer Leon Elands terug op de wedstrijd

Arkel – Roda Boys/Bommelerwaard 2-1

1-0 Jordi van Mill 20’

1-1 Jordey van Ham 30’

2-1 Jesse Hoogewoning 75’

De thuisploeg had vanaf het begin van de wedstrijd het initiatief, in de 20ste minuut maakte Jordi van Mill daarom ook de 1-0 voor Arkel. Heel lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong, Jordey van Ham maakte in de 30ste minuut uit, ,,een van Roda Boys weinige kansen,’’ namelijk de gelijkmaker. Bij het rustsignaal waren de teams daarom ook in evenwicht.

In de tweede helft probeerden de bezoekers de 1-2 te forceren ,,maar de organisatie van Arkel stond heel goed.’’ Uiteindelijk was het niet Roda Boys dat op 1-2 kwam maar Arkel, Jesse Hoogewoning maakte in de 75ste minuut namelijk de 2-1. Hierna was het vooral verdedigen voor de thuisploeg. ,,Een paar keer hadden wij het geluk aan onze kant waardoor de voorsprong behouden bleef.’’

Door de overwinning staat Arkel dertiende in de 2e klasse F. Komende zaterdag speelt het elftal van Elands uit tegen Wieldrecht, de huidige nummer acht, in Dordrecht.