Herovina wint streekduel van ASH

22 mei 2022 om 00:29 Voetbal

HELLOUW Herovina heeft zaterdag met 2-3 gewonnen van streekgenoot ASH in Hellouw. ,,Het duurde lang voordat wij afstand namen van ASH, maar uiteindelijk winnen we terecht’’, blikte Herovina-trainer Marcel de Groot terug op de wedstrijd.

ASH – Herovina 2-3

De bezoekers hadden een goed begin, al in de 15e minuut maakte Marthijn Hobo de 0-1 voor Herovina. ,,We hadden hierna de 0-2 moeten maken.’’ Na een half uur spelen kwam ASH ,,uit het niets’’ langszij. Zo gingen de teams rusten bij een stand van 1-1.

In de tweede helft waren de gevaarlijkste kansen voor Herovina. In de 60ste minuut leek Jesse van Vliet de 1-2 te maken, maar zijn treffer werd afgekeurd. Rond de 83ste minuut was het Arno van Oord die de ban brak en toch de 1-2 maakte voor Herovina. Van Vliet maakte in de 90ste minuut vervolgens de 1-3 en leek de wedstrijd te beslissen. Vlak voor tijd kwam ASH toch nog op 2-3, maar die treffer viel te laat om het tij nog te doen keren.

Door de overwinning staat Herovina zesde in de 4e klasse E. Volgende week is de ploeg van De Groot vrij, de week daarop speelt Herovina de laatste competitiewedstrijd uit tegen SSW, de huidige nummer twaalf, in Dordrecht.