Jeroen van der Veer

Herovina wint eenvoudig van Lekvogels

16 april 2022 om 18:44 Voetbal

HERWIJNEN Herovina heeft zaterdag gemakkelijk gewonnen van Lekvogels uit Lexmond. ,,Na afloop was iedereen het erover eens dat het een verdiende overwinning was voor ons’’, aldus Herovina-trainer Marcel de Groot.

Herovina – Lekvogels 5 - 2

Herovina begon sterk aan de wedstrijd. Rond de 17e minuut zorgde Rick Bakker voor de 1-0. De thuisploeg bleef hierna domineren en vlak voor het einde van de eerste helft zorgde Jesse van Vliet voor de 2-0.

De bezoekers maakten direct aan het begin van de tweede helft de aansluitingstreffer uit een afstandsschot. ,,Hierna hadden zij voor een tijdje meer balbezit maar veel kansen kwamen daar niet uit.’’ Nadat Frank Clement in de 70ste minuut de 3-1 maakte was het gedaan met Lekvogels. Door treffers van Kevin Steenbruggen en van Van Vliet liep Herovina vervolgens nog uit tot 5-1. Het slotakkoord was nog wel voor Lekvogels, dat in de 89ste minuut de 5-2 maakte.

Door de overwinning staat Herovina zevende in de 4e klasse E. Volgende week komt Peursum uit Giessenburg, de huidige nummer zes, op bezoek.