Feest bij SVW na het behalen van de titel
Feest bij SVW na het behalen van de titel JAN NOORLANDT

SVW kampioen na overwinning op Drechtstreek

28 mei 2022 om 18:02 Voetbal

GORINCHEM SVW heeft zaterdag de titel gepakt in de 2e klasse F, door met 4-2 te winnen van Drechtstreek. Ook zonder de overwinning was SVW vandaag kampioen geworden, omdat concurrent Roda Boys/Bommelerwaard met 1-6 werd verslagen door De Zwerver. ,,Een hele mooie bekroning op ons seizoen, nadat wij al bijna het hele seizoen bovenin meedoen slepen we de titel nu uit het vuur’’, aldus SVW-leider Patrick Sleeuwenhoek.

SVW – Drechtstreek 4-2

De thuisploeg begon erg sterk aan de wedstrijd, rond de 20ste minuut kopte Ahmed Kelifa de 1-0 binnen. Na een half uur voetballen verdubbelde Denzel libretto vervolgens de voorsprong. ,,De wedstrijd was toen eigenlijk al beslist.’’

Ook in de tweede helft bleef SVW de dominante ploeg. Hicham Farhou maakte in de 50ste minuut de 3-0, en zo leek het kampioenschap zeker. ,,Helemaal toen we zagen dat Roda Boys tegen een grote achterstand aankeek.’’ Rond de 75ste minuut maakte Drechtstreek nog wel de 3-1, maar dit doelpunt werd al snel tenietgedaan door Libretto, die de 4-1 maakte. Vlak voor tijd werd het nog wel 4-2 maar verder dan dat kwam Drechtstreek niet.

SVW speelt volgend seizoen dus in de 1e klasse en sluit volgende week het succesvolle jaar af uit tegen De Zwerver, de huidige nummer drie, in Kinderdijk.