De spelers van Kozakken Boys vieren de overwinning op Sportlust'46
De spelers van Kozakken Boys vieren de overwinning op Sportlust'46 Jan Noorlandt

Kozakken Boys verslaat Sportlust’46 en bereikt volgende ronde nacompetitie

11 juni 2022 om 20:14 Voetbal

WERKENDAM Kozakken Boys heeft, nadat het de eerste wedstrijd 0-0 bleef, het tweeluik met Sportlust’46 uit Woerden overtuigend gewonnen. In Werkendam werd het namelijk 4-1 voor de thuisploeg.

Kozakken Boys – Sportlust’46 4-1

0-1 Mo Bendadi 44’

1-1 Thomas Marijnissen 48’

2-1 Johnny Lommers 53’

3-1 Johnny Lommers 73’

4-1 Thomas Marijnissen 86’

Vanaf het begin van de wedstrijd hadden de Werkendammers de overhand. ,,We creëerden goede kansen’’, aldus Kozakken Boys-trainer Michel Langerak. Vlak voor het einde van de eerste helft was het echter Sportlust’46 dat op 0-1 kwam door een schot van Mo Bendadi.

De thuisploeg ,,bleef echter goed bij de les’’ en in de 48ste minuut maakte Thomas Marijnissen de gelijkmaker. Toen Johnny Lommers vijf minuten later de 2-1 maakte ,,brak er iets bij de bezoekers.’’ Hierna liepen de Werkendammers nog uit tot 3-1 en 4-1 door treffers van wederom Lommers en Marijnissen.

Door de overwinning zet Kozakken Boys een stap richting handhaving in de Tweede Divisie. Woensdag 15 juni is DVS’33 uit Ermelo de volgende tegenstander in de nacompetitie.