Archief BDU Media

Kozakken Boys delft onderspit tegen Koninklijke HFC

26 november 2022 om 21:28 Voetbal

HAARLEM Kozakken Boys heeft zaterdag met 3-1 verloren van Koninklijke HFC in Haarlem. ,,Vorige week ging het zeer goed, en nu staan we weer met lege handen’’, aldus Kozakken Boys-trainer Scott Calderwood.

Koninklijke HFC - Kozakken Boys 3-1

1-0 Zakaria Eddahchouri 4’

2-0 Sven van Ingen (e.d.) 12’

2-1 Lowie van Zundert (pen) 47’

3-1 Sietse Brandsma 62’

Al in de 4e minuut kwam de thuisploeg via Zakaria Eddahchouri op een 1-0 -voorsprong. In de 12e minuut werd het 2-0 door een ongelukkig eigen doelpunt van Sven van Ingen. Tot aan het rustsignaal konden de bezoekers geen aansluitingstreffer maken.

Vlak na de pauze kregen de Werkendammers een strafschop toegekend. Lowie van Zundert benutte deze waardoor het 2-1 werd. De hoop voor de bezoekers was echter maar van korte duur, want Sietse Brandsma besliste de wedstrijd in de 62ste minuut met de 3-1.

Door de nederlaag staat de ploeg van Calderwood veertiende in de Tweede Divisie. Volgende week komt Jong Sparta, de huidige nummer negen, op bezoek in Werkendam.