Ab Donker

Kozakken Boys nipt onderuit in Scheveningen

6 september 2022 om 23:38 Voetbal

SCHEVENINGEN Kozakken Boys heeft dinsdagavond met 2-1 verloren van Scheveningen. ,,We hebben zeer teleurstellend gespeeld vandaag, we hebben bijna de hele wedstrijd gedomineerd en toch staan we met lege handen’’, aldus Kozakken Boys-trainer Scott Calderwood.

Scheveningen – Kozakken Boys 2-1

1-0 Lex Immers 54’

1-1 Lowie van Zundert 64’

2-1 Michael de Niet (pen) 74’

Vanaf het begin van de wedstrijd waren de bezoekers de dominante ploeg. ,,We hielden de druk er goed op en kregen een paar goede kansen.’’ Ondanks dat was het bij het rustsignaal nog altijd 0-0.

Aan het begin van de tweede helft had Scheveningen een uitval en Lex Immers zorgde, tegen alle verhoudingen in, voor de 1-0. Lowie van Zundert zette dit echter al snel recht door in de 64ste minuut de gelijkmaker te maken. ,,Er was toen geen vuiltje aan de lucht voor ons.’’ Tien minuten later ging het toch weer mis voor Kozakken Boys, na een handsbal werd de bal op de stip gelegd en Michael de Niet schoot hem raak. De bezoekers gingen hierna met man en macht naar voren, op zoek naar de gelijkmaker, maar die viel uiteindelijk niet.

Door de nederlaag staat Kozakken Boys elfde in de Tweede Divisie. Komende zaterdag spelen de Werkendammers uit tegen Jong FC Volendam, die momenteel negende staan.