Vedat Oszoy wordt gefeliciteerd door aanvoerder Amin Boutachkourt nadat hij de 2-0 heeft gemaakt voor Unitas tegen Hardinxveld Proxsys Cup

Derde wedstrijddag Proxsys Cup in Oosterbliek Gorinchem

30 december 2022 om 10:15 Voetbal

GORINCHEM De derde avond van de Proxsys Cup in sporthal Oosterbliek ging van start met de eerste wedstrijden in poule F.

Poule F: GVV Unitas – vv Hardinxveld 3-0

GVV Unitas en vv Hardinxveld mochten als eerste de bal aan het rollen brengen. Beide teams zijn vaste deelnemers van de Proxsys Cup en geraakten in de vorige editie nog tot de kwartfinale. Het is echter natuurlijk een paar jaar geleden dus was het de vraag met wat voor teams ze op de proppen kwamen.

De gehele eerste helft was het spelbeeld redelijk hetzelfde: Unitas de bal, Hardinxveld teruggetrokken op eigen helft. Unitas kwam er uiteindelijk twee keer doorheen. Thomas Schalenkamp en Vedat Oszoy lieten het publiek in de Oosterbliek juichen.

In het tweede bedrijf kwam Hardinxveld iets meer uit de schulp en probeerde het wat druk vooruit te zetten. Hierdoor kwam er ook meer ruimte vrij voor de mannen in het rood en wit. Hier konden ze echter maar één keer van profiteren. Het was Unitas aanvoerder Amin Boutachkourt die het net achter Hardinxveld doelman Marc Koning nog een keer liet bollen waardoor de wedstrijd in een 3-0 overwinning voor Unitas eindigde.

Doelpuntenmakers

Unitas: Thomas Schalenkamp, Vedat Oszoy, Amin Boutachkourt

vv Hardinxveld: -

Poule F: Herovina – BZC’14 4-10

Na de overwinning van Unitas was het de vraag of één van de andere ploegen uit Poule F ook op drie punten zou komen. Herovina, nummer 3 uit de 4e klasse E, en BZC’14, de nummer 2 uit de 4e klasse F, mochten aantreden. Van tevoren twee ploegen waar je niet direct veel vanaf weet. Dat was echter na 40 minuten zaalvoetballen wel anders.

De laatste 1e helft van ronde 1 was heerlijk gelijkopgaand. Na 20 minuten konden we namelijk zeven goals noteren, 3 van Herovina-kant en 4 van BZC’14. In een Oosterbliek die langzaam weer vol begon te stromen werd het publiek getrakteerd op leuke aanvallen en mooie goals van beide kanten.

Na de wisseling van bank was de pret nog lang niet over. De ploegen bleven maar scoren en vooral BZC’14 deed nog een aardige duit in het zakje. Uiteindelijk liep de Brakel Zuilichem combinatie uit naar een riante voorsprong die ze ook niet meer weggaven. Ze haalde zelfs de dubbele cijfers en lieten Herovina huiswaarts keren met een 4-10-nederlaag. Maverick van Maaren en Diewe Kolbach zorgden voor een hattrick en komen zo naast Ben Vissers van GJS bovenaan op de topscorerslijst na de 1e ronde van de Proxsys Cup 2022-2023

Herovina: Marthijn Hobo (2), Dion de Joode, Timo de Bruin

BZC’14: Diewe Kolbach (3), Maverick van Maaren (3), Robbert van der Linden (2), Daan Schriever, Peter van de Laar

Poule A: vv Almkerk – vv Woudrichem 4-3

Nadat alle teams aan bod waren gekomen, begonnen we van voor af aan, met Poule A dus. Eerste klasser vv Almkerk speelde in de eerste wedstrijd met 2-2 gelijk tegen regerend kampioen SVW. 2e klasser vv Woudrichem won in een doelpuntrijk duel met 5-4 van LRC en stond dus vooralsnog bovenaan in de Poule des doods.

Het was Almkerk dat het initiatief nam in de eerste twintig minuten. Na een prima actie was het Jenner Koek die Almkerk op 1-0 schoot. Woudrichem kwam na dik tien minuten op gelijke hoogte. Via een scrimmage ging de bal uiteindelijk via een Almkerk-speler in eigen doel. Maar het was uiteindelijk toch Almkerk dat met een voorsprong de rust in ging. Steven Molenschot mocht vanaf de stip aanleggen en schoot de bal feilloos in de kruising.

Kort na de rust kwam Almkerk met een mannetje minder te staan. Hier maakte Woudrichem binnen de kortste keren gebruik van. Het was Tim Saaman die binnen kon tikken in de man meer situatie. Woudrichem stootte gelijk door en kwam binnen de kortste keren op een 2-3 voorsprong via Thijs van Rookhuizen. Maar Woudrichem had buiten Steven Molenschoot gerekend. Met twee mooie goals schoot hij zijn ploeg naar een 4-3 overwinning en naar een voorlopige eerste plek in Poule A.

Almkerk: Jenner Koek, Steven Molenschot (3),

Woudrichem: Tim Saaman, Thijs van Rookhuizen ,e.d.

Poule A: LRC - SVW 2-2

Na Almkerk en Woudrichem was het de beurt aan LRC en SVW. Op voorhand misschien wel de mooiste potje uit de poulefase. Beide ploegen speelden dit jaar al tegen elkaar op het veld en hebben beide meerdere zaalvoetballers in de gelederen. Ze kennen elkaars krachten, en automatisch dan ook elkaars zwaktes, goed.

De ploegen waren de eerste helft, in een wederom bomvolle Oosterbliek, aan elkaar gewaagd. Hicham Farhou zette na een paar minuten SVW op voorsprong door het leer binnen te punteren. Halverwege het eerste bedrijf stonden de ploegen weer op gelijke hoogte. Na een mooie actie over de rechterkant van Rick van Loo was het Nordin el Hassani die als een echte zaalspits bij de tweede paal stond en binnen kon tikken. Met nog enkele seconden op de klok ging SVW echter met een voorsprong de rust in. Zij konden via Naser el Mousati profiteren van een man-meer-situatie die ze hadden door een gele kaart van Timo Lutters. 1-2 ruststand.

Na de kantwissel bleef het spelbeeld redelijk gelijk. Beide ploegen gunden elkaar geen ruimte en maakte hier en daar relatief wat overtredingen. Uit z’n overtreding kwam uiteindelijk ook de gelijkmaker. Nordin el Hassani mocht aanleggen voor een vrije trap en schoot hem langs de muur achter SVW-doelman Dustin van Bezooijen: 2-2. Na de gelijkmaker bleven beide ploegen het proberen. Beide kregen ook nog grote kansen, maar het mocht niet meer baten. Het bleef bij een 2-2-gelijkspel en zowel LRC als SVW zien we in het nieuwe jaar terug voor de laatste wedstrijden in Poule A.

LRC: Nordin el Hassani (2)

SVW: Hicham Farhou, Naser el Mousati

Poule B: sv Meerkerk – vv Asperen 1-4

De eer was aan sv Meerkerk en vv Asperen om de donderdag af te sluiten. Asperen maakte in de eerste wedstrijd indruk door buurman Heukelum te verslaan met leuk voetbal. Meerkerk wil de rug rechten na de forse nederlaag tegen GJS.

Asperen liet gelijk vanaf het eerste fluitsignaal weer zien dat het een leuke ploeg heeft. Bij het ingaan van de rust stond Asperen dan ook op een verdiende voorsprong. Michiel den Hartog liet Meerkerk-doelman Jannes van Sinderen tweemaal de bal uit het net halen en zo ging Asperen rusten met een 0-2 voorsprong. Meerkerk liet het hier echter niet bij zitten en bleef ook na de rust stug doorgaan. Dit resulteerde uiteindelijk in de 1-2. Aanvoerder Mechiel van Zessen zorgde voor de eerste goal van de geel-zwarten. Asperen bleef echter de betere partij en zorgde via Ruben Boet weer voor een marge van twee.

Meerkerk ging nog alles of niets spelen door een tijd met een extra veldspeler aan te vallen maar Asperen hield stand en breidde de voorsprong met nog één extra goal uit. Zij komen op 6 uit 2 en gaan dinsdag 3 januari proberen met een ongeslagen status de kwartfinale te bereiken. Einduitslag 1-4.

Meerkerk: Mechiel van Zessen

Asperen: Michiel den Hartog (2), Ruben Boet, Youssef Boudou