Jan Noorlandt

SVW verliest krankzinnige degradatiewedstrijd van Nivo Sparta

29 april 2023 om 21:09 Voetbal

GORINCHEM SVW heeft zaterdag met 4-6 verloren van Nivo Sparta, en heeft een wonder nodig om volgend jaar nog uit te komen in de 1e klasse D. ,,Deze wedstrijd was ons seizoen in een notendop, we komen gewoon net tekort in deze klasse’’, blikte SVW-leider Patrick Sleeuwenhoek terug op de wedstrijd.

SVW - Nivo Sparta 4-6

De thuisploeg begon fantastisch aan de wedstrijd, Mounir el Ouazizi maakte namelijk de 1-0 voor SVW. Kort daarop verdubbelde diezelfde El Ouazizi de voorsprong. In de 30ste minuut maakte Patrick Zwart ook de 3-0, wat tevens de ruststand was.

Na de pauze namen de bezoekers het initiatief over en al snel werd het 3-1. In de 72ste minuut kwam Nivo Sparta op 3-2, waardoor het geloof volledig terug was bij de bezoekers. Twee minuten later werd het 3-3. De gifbeker was nog niet leeg voor SVW, Denzel Libretto kreeg namelijk een rode kaart in de 80ste minuut. Kort daarop werd het 3-4 en 3-5. SVW had echter nog een wapenfeit, El Ouazizi maakte nog de 4-5. De thuisploeg ging vervolgens alles of niets spelen en uit een counter werd het nog 4-6.

Door de nederlaag moet SVW de laatste 3 wedstrijden winnen om een kans te maken om de nacompetitie voor lijfsbehoud te halen. Zaterdag 13 mei speelt SVW uit tegen DZC’68, de huidige nummer vier, in Doetinchem.