Theo Bos

Unitas (zaterdag) verslaat Herovina en blijft in de race voor de titel

29 april 2023 om 20:56 Voetbal

GORINCHEM Unitas heeft zaterdag met 4-2 gewonnen van Herovina. ,,Wij speelden in principe een prima wedstrijd, Herovina was wel gevaarlijk in de counter’’, aldus Unitas-trainer Othman Bouchaten. ,,Na rust geven we de wedstrijd in een tijdsbestek van 10 minuten uit handen’’, blikte Herovina-trainer Marcel de Groot terug op de wedstrijd.

Herovina - Unitas (zaterdag) 4-2

In de eerste helft was het meeste balbezit voor Unitas, maar kwam er meer gevaar vanuit Herovina via tegenaanvallen. Uiteindelijk bleef het 0-0 tot aan het rustsignaal.

Na de pauze kwam Unitas al vrij snel op 1-0 via Sem van den Dool, kort daarop maakte Tesfalem Tekle Tinsue de 2-0. Via een treffer van Kevin Steenbruggen kwam Herovina terug in de wedstrijd. Unitas verbreedde de marge weer naar 2 door een doelpunt van Brandon Markham. Wederom kwam Herovina terug in de wedstrijd, deze keer scoorde Wilfred van Maaren. De comeback was bijna compleet toen Marthijn Hobo tegen het einde van de wedstrijd een grote kans kreeg op de 3-3. Vlak voor tijd kreeg Herovina-doelman Rick Verploegh een rode kaart door een vangbal buiten het zestienmetergebied. Uit de vrije trap die daarop volgde werd het nog 4-2.

Door de nederlaag staat Herovina vijfde in de 4e klasse E. Zaterdag 13 mei speelt de ploeg van De Groot uit tegen hekkensluiter Leerdam Sport’55. Unitas is door de overwinning koploper in de 4e klasse E en zag concurrent Groot-Ammers (die nog wedstrijden moeten inhalen) punten morsen bij GVV. Zaterdag 20 mei komt Leerdam Sport’55 op bezoek in Gorinchem.