De dames wisten slechts vier keer te scoren in Barendrecht
De dames wisten slechts vier keer te scoren in Barendrecht Linge/PCG

Polo Dames Linge/PCG uit Gorinchem verloren uit tegen ZPB

26 februari 2024 om 07:52 Waterpolo

GORINCHEM Dames 1 van de Linge/PCG namen het zaterdag in een uitwedstrijd opnemen tegen dames 2 van ZPB uit Barendrecht. De eindstand werd 7-4. 

De eerste periode ging moeizaam van start omdat beide teams aan elkaar gewaagd waren. Door een mooi doelpunt van Merel van der Veen kwamen de dames van de Linge/PCG uiteindelijk op voorsprong. Vanuit een strafworp en een manmindersituatie wisten de dames van ZPB echter 2 doelpunten te maken en zo eindigde de eerste periode 2-1.

De tweede periode begon met een mooie goal uit een manmindersituatie en een goal van afstand voor de dames van de Linge/PCG. ZPB wist echter ook het doel te vinden en zo eindigde de tweede periode in een 3-3 gelijkspel. De derde periode waren de teams wederom aan elkaar gewaagd en hierbij konden vele persoonlijke fouten aan beide kanten de dames niet verder helpen, wel lukte het Lisanne Plenter om een mooie goal te maken uit een manmeersituatie, de derde periode eindigde in een 4-4 gelijkspel.

De vierde periode kregen de dames van de Linge/PCG meerdere persoonlijke fouten en strafworpen tegen, dit zorgde ervoor dat de dames van ZPB konden uitlopen en de punten konden pakken. De eindstand werd 7-4. Doelpuntenmakers waren Merel van der Veen (3) en Lisanne Plenter (1).

Volgende week hebben de dames van de Linge/PCG een vrij weekend, op 9 maart mogen de dames het opnemen tegen de Vennen in Dongen.

.

advertentie
advertentie