Victor Visser aan de bal, hij was dit weekend goed op schot
Victor Visser aan de bal, hij was dit weekend goed op schot Kimberly De Pater

Dubbel-gevoel voor waterpolo heren Linge/PCG

Waterpolo Deel je nieuws

De heren van de Linge/PCG speelde dit weekend twee wedstrijden. Op zaterdag werd in Amsterdam 13 – 13 gespeeld tegen het plaatstelijke JAWS. Zondag stond er een bekerwedstrijd op het programma in Hengelo, waar WS Twente met 8 – 13 werd verslagen.

Met name de wedstrijd tegen JAWS heeft voor de ploeg van speler/coaches Visser en Gerdes voor een dubbel-gevoel gezorgd. In de openingsfase was de mede-titelkandidaat feller en ging verdiend aan de leiding. De Linge/PCG toonde karakter en vocht zich terug in de wedstrijd.

Toen in de laatste periode JAWS, met nog drie minuten te spelen, op een 13 – 10 voorsprong kwam, leek de wedstrijd gespeeld. Niets was echter minder waar, achtereenvolgens zorgden Oscar Visser, Tjerk Noorduyn en Menno Cloostermans ervoor dat er één punt mee naar huis kon worden genomen.

 

Zondags was de Linge/PCG duidelijk sterker dan het thuisspelende Twente. Na een scherp begin en een 1 – 4 voorsprong, kwamen de Tukkers echter terug in de wedstrijd. Vooral door de hoge ‘foutenlast’ bij de Gorcums – Leerdamse combinatie bleef de wedstrijd spannend. In de vierde periode maakt Victor Visser een einde aan de spanning, door de voorsprong naar drie en vervolgens vier doelpunten te vergroten.

Met deze overwinning heeft De Linge/PCG zich geplaatst voor de volgende ronden van het bekertoernooi, dat gespeeld wordt in het weekend van zaterdag 23 november.  

Doelpuntenmakers zaterdag: Oscar Visser 4, Victor Visser 3 en Menno Cloostermans 3, Tjerk Noorduyn 2 en Quint Gerders 1.

Doelpuntenmakers zondag: Tjerk Noorduyn 4, Oscar Visser en Victor Visser 3, Timon den Breejen 2 en Quint Gerdes 1.

Volgende week speelt De Linge/PCG in het eigen Caribabad (20:00) tegen De Vennen uit Dongen.

advertentie