Aanvoerder Tjerk Noorduyn speelden weer een ijzersterke wedstrijd
Aanvoerder Tjerk Noorduyn speelden weer een ijzersterke wedstrijd Kimberly De Pater

Waterpoloheren winnen eenvoudig in streekderby

16 februari 2020 om 12:20 Waterpolo Deel je nieuws

In het Leerdamse Berenschot hebben de heren van De Linge/PCG eenvoudig gewonnen van De Wiekslag (14 – 6). De thuisploeg besliste de wedstrijd al in de eerste periode, door op een 6 – 0 voorsprong te komen.

Het Alblasserdamse De Wiekslag is een goede bekende voor De Linge/PCG. Ze speelden afgelopen jaren veel spannende wedstrijden en zoeken elkaar ook geregeld op in oefenwedstrijden. Nu De Linge/PCG aspiraties heeft voor het kampioenschap, was het zaak om af te rekenen met de Alblasserdamse buurman.

Een ijzersterk begin van de Gorcums – Leerdamse combinatie stelde de overwinning in de eerste periode al veilig (6 – 0). Vooral uit overtalsituaties was de thuisploeg uiterst effectief. Drie keer kreeg De Linge/PCG de kans om uit een overtalsituatie te scoren en drie keer was het raak.

Het vervolg van de wedstrijd was wat rommelig. De Wiekslag probeerde middels hard spel kansen te forceren en de arbitrage had moeite om het overwicht te houden. Uiteindelijk kwam de overwinning van de Linge/PCG nooit in gevaar en werd het een eenvoudige 14 – 6 overwinning.

De Linge/PCG blijft de ranglijst aanvoeren in de 2e Divisie A met 47 punten. De Zeeuwse Kust uit Vlissingen lijkt de grootste concurrent in de titelstrijd. Zij volgen op 39 punten, maar hebben twee wedstrijden minder gespeeld. De Linge/PCG komt 29 februari pas weer in actie, dan speelt het in Rosmalen tegen De Treffers.

Doelpuntenmakers: Menno Cloostermans 5, Tjerk Noorduyn 3, Quint Gerdes 2, Oscar Visser, Victor Visser en Thijs Uittenbogert allen 1.

advertentie
advertentie