Quint Gerdes (5) in de aanval
Quint Gerdes (5) in de aanval Kimberly De Pater

Eerste verlies waterpoloheren

Waterpolo Deel je nieuws

In Rosmalen hebben de waterpoloheren van De Linge/PCG zichzelf een slechte dienst bewezen tegen De Treffers. Voor het eerst dit seizoen ging een wedstrijd verloren (8 – 7).

In een matige openingsfase kwam De Treffers op een ruime 5 – 1 voorsprong. De Linge/PCG speelde slordig en daarentegen werden bijna alle pogingen van de thuisploeg verzilverd tot doelpunten. In de tweede periode leek de Gorcums-Leerdams combinatie orde op zaken te stellen en trok de stand gelijk (6 - 6).

In het vervolg van de wedstrijd werd echter kans op kans gemist. Het resulteerde er in dat de bezoekers maar één doelpunt maakte in de derde en vierde periode. De Treffers speelde ook niet goed, maar vond wel tweemaal het doel en kon daarmee zorgen voor een stunt.

De Linge/PCG gaat ondanks dit verlies nog steeds aan kop in de 2e Divisie, maar concurrent Zeeuwse Kust heeft twee wedstrijden minder gespeeld en heeft minder verliespunten. Volgende week speelt De Linge/PCG tegen het sterke DZT’62, om 19:15 in het Caribabad.

Doelpuntenmakers: Oscar Visser 2, Tjerk Noorduyn, Victor Visser, Menno Cloostermans, Quint Gerdes en Lennart van Wieren allen 1.

advertentie