Afbeelding
K. de Pater

Ruime overwinning waterpolovrouwen De Linge/PCG

18 oktober 2021 om 12:32 Waterpolo

GORINCHEM De waterpolodames van De Linge/PCG speelden zaterdag hun tweede competitiewedstrijd van het seizoen, ditmaal tegen de Rijn uit Wageningen. De reis was niet voor niets, de dames gingen met een ruime overwinning weer richting huis.

In de eerste periode kwamen de dames al na 15 seconden op voorsprong, door een mooie bal van Kimberly de Pater die door de keeper het net bereikte. Lisanne Plenter weet daarna een manmeersituatie direct te benutten, door een bal laag en hard in het doel te schieten. De eerste periode eindigt in 1-4 in het voordeel van de Leerdams/Gorinchemse combinatie.

De tweede periode scoorde de Linge/PCG maar liefst 3 keer door prachtige doelpunten van Antoinique de Joode, Laura van de Brom en Merel van der Veen. De Rijn kon niet bij blijven en scoorde twee minuten voor tijd hun tweede doelpunt van de wedstrijd, waardoor de eindstand van periode 2 met een stand van 2-7 eindigde.

In de derde periode spelen de dames van de Linge/PCG slordig. Ze creëren veel kansen maar maken ze niet af, waardoor doelpunten lange tijd uit blijven.

Het slordige en gehaaste spel zet zich door in de vierde periode, maar hierin weten de dames uit Leerdam/Gorinchem wel te scoren. Uiteindelijk eindigt de wedstrijd met een stand van 4-12 in het voordeel van de dames van de Linge/PCG.

Score De Linge/PCG: Kimberly de Pater 4x, Lupi Lopez 3x, Merel van der Veen 2x en Antoinique de Joode, Lisanne Plenter en Laura van den Brom alle drie 1x.

De waterpolodames zullen zondag 24 oktober eerst naar Bonaire vertrekken voor een internationaal waterpolotoernooi, waarna zij de competitie op 6 november weer vervolgen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie