Kimberly legt aan voor doelpunt
Kimberly legt aan voor doelpunt K. de Pater

DeLinge/PCG dames maakt het koploper lastig in thuiswedstrijd

7 februari 2022 om 11:38 Waterpolo

GORINCHEM Na een lange lockdown speelde Dames 1 van de Linge/PCG zaterdag 5 februari weer hun eerste wedstrijd. Dit was gelijk een belangrijke wedstrijd, namelijk tegen de koploper Zwemvereniging Utrecht. Ondanks dat de tegenstander hoog in het klassement staat, hadden de dames toch hoop. Bij het vorige duel hadden zij namelijk met maar 1 doelpunt verschil verloren. 

De dames begonnen zeer gemotiveerd, werkten goed samen en waren niet van plan de overwinning uit handen te geven. Dit zorgde ervoor dat de tegenstander het niet makkelijk kreeg en de strijd gelijk op ging. Na twee periodes stond het dan ook 4-4. De dames van de Leerdamse en Gorinchemse combinatie waren maar met negen speelsters, wat ervoor zorgden dat zij vermoeid raakten in de derde periode. Dit veroozaakte een aantal tegen strafworpen en in totaal 8 persoonlijke fouten. Dankzij een sterk keepende Lisa Schep kon ZV Utrecht niet verder uitlopen. 

In de laatste periode wisten de dames zich te herpakken en kregen zij geen tegendoelpunten meer. Ze speelde de pot gediciplineerd uit. Jasmijn van Wijk maakte het laatste doelpunt, waardoor de wedstrijd eindigde met 6-8. Helaas geen punten, maar toch een mooi oefenmoment. 

Score De Linge/PCG: Kimberly de Pater 3x, Lupi Lopez , Merel van der Veen en Jasmijn van Wijk alle 1x.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie