De Culemborgse Iris Schepers wist 5 x de keepster van BZC Bergambacht te passeren
De Culemborgse Iris Schepers wist 5 x de keepster van BZC Bergambacht te passeren K. de Pater Fotografie

Monsterzege voor waterpolodames De Linge/PCG

12 december 2022 om 12:53 Waterpolo

GORINCHEM Het eerste damesteam van De Linge/PCG speelde zaterdag tegen BZC uit Bergambacht. Nadat het tweede damesteam al eerder op de dag in hetzelfde zwembad er met de winst vandoor ging, mochten de dames op de late zaterdagavond nog het zwembad in. De eindstand werd maar liefst 1 tegen 16.

De dames begonnen de 1e periode scherp aan de wedstrijd. Het werd het team uit Bergambacht dan ook niet mogelijk gemaakt om het doel van het team De Linge/PCG te vinden. Daarnaast kregen de dames twee keer een 5 meter mee waardoor ze de eerste periode wisten te eindigen met maar liefst een voorsprong van 0 tegen 6.

In de 2e periode lukte het de dames maar twee keer het doel van de tegenstander te bereiken, zodat het 0-8 werd.

De dames begonnen goed aan de derde periode. Na 0,27 seconden lag het eerste doelpunt al bij de tegenstander in het doel, dit doelpunt werd gescoord door Kimberley de Pater. De dames van Bergambacht maakten veel persoonlijke fouten waar de dames van De Linge/PCG van profiteerden. Zo konden de dames de tussenstand in de derde periode op een score van 0 tegen 13 brengen.

In de vierde periode lukte het de dames van Bergambacht om in een man-meer situatie het doel te bereiken. Door een mooi schot kwam er na vier perioden een einde aan een leeg scorebord voor Bergambacht. In de laatste twee minuten van de wedstrijd veroorzaakte het team van Bergambacht een strafworp. Deze werd goed links onder het doel ingeschoten door Merel van der Veen. Laura van den Brom wist een halve minuut voor tijd de keepster nog te passeren. Dit zorgde voor een monsterzege van 1 tegen 16.

Doelpuntenmaaksters De Linge/PCG: Lisanne Plenter en Iris Schepers 5, Kimberly de Pater 3, Merel van der Veen 2, Laura van den Brom 1.

Zaterdag 17 december spelen de dames om 16.40 uur in Barendrecht tegen het 2e damesteam van ZPB de laatste competitiewedstrijd van 2022.

advertentie
advertentie