Keepster Lisa Schep verdedigde overtuigend haar doel
Keepster Lisa Schep verdedigde overtuigend haar doel

Kleine overwinning waterpolodames De Linge/PCG; verlies heren

7 november 2022 om 13:31 Waterpolo

GORINCHEM Zaterdag speelde de waterpolodames 1 van De Linge/PCS uit Leerdam/Gorinchem thuis (in dit geval Leerdam) tegen de Wiekslag.

De dames moesten er even inkomen na drie weken niet gespeeld te hebben en dit zag je in de eerste periode. Toch wisten ze op een kleine voorsprong te komen door een hard schot van Lisanne Plenter (1-0). In de tweede periode kwamen de dames van De Linge/PCG weer op gang en wisten Kimberly de Pater en Laura van den Brom het doel te bereiken, waardoor de voorsprong nog groter werd. In de derde periode waren de dames ijzersterk. Keepster Lisa Schep verdedigde overtuigend haar doel zodat de dames van Wiekslag slechts één keer scoorden (4-1). 

De laatste periode waren de dames van De Linge/PCG even de weg kwijt, waardoor Wiekslag terug kon komen. Toch trok De Linge/PCG hebben de winst naar zich toe met 5-4.

Doelpunten De Linge/PCG: Kimberly de Pater 2 x, Lisanne Plenter, Laura van den Brom en Kristy Hendrix allen 1.

Op zaterdag 19 november spelen de dames om 21:30 in Leerdam tegen de koploper VZV Njord uit Veldhoven.

ZPB MAATJE TE GROOT 

De heren van de Linge/PCG mochten op bezoek bij nummer 3 van de competitie, ZPB uit Barendrecht. Het was duidelijk wie de bovenliggende partij was, de einduitslag werd 16-6 voor de thuisploeg.

In de eerste uitwedstrijd van het seizoen voor de heren van de Linge/PCG was alleen het begin van de wedstrijd prima. Het resterende deel liepen de heren achter de feiten aan en was het, door inkomende transfers flink versterkte ZPB, duidelijk te sterk. De 2-3 in de laatste seconde van de eerste periode was tekenend voor de wedstrijd. ZPB was gehaaider en kwalitatief gewoonweg een stuk beter. Dat stukje kwaliteit was ook hetgeen dat de ploegen van elkaar scheidde. 

Opvallend feit was nog dat lange tijd alleen de oud-ZPB’ers Quint Gerdes (1), Marvin Ros (1) en Oscar Visser (3) de enige doelpuntenmakers waren. Uiteindelijk voegde Nick vd Heuvel zich ook bij dit gezelschap en kwam het totaal op 6.

Volgende week is het om 20:00 uur weer tijd voor een thuiswedstrijd tegen middenmoter ZVL uit Leiden.

Afbeelding
advertentie
advertentie