Vrijdag 30 december was het jaarlijkse Waterpolo Oliebollentoernooi.
Vrijdag 30 december was het jaarlijkse Waterpolo Oliebollentoernooi.

Vijftien teams in het water bij waterpolo-oliebollentoernooi De Linge/PCG

2 januari 2023 om 18:41 Waterpolo

GORINCHEM Vrijdag 30 december was het jaarlijkse waterpolo-oliebollentoernooi van de LINGE/PCG

Was het in de middag de beurt aan de jeugdleden, ’s avonds mochten de senioren aan de bak. Maar liefst vijftien teams hadden zich ingeschreven.

Bijzonder aan dit toernooi is dat er maximaal 3 spelende waterpololeden tegelijk in het water mogen liggen tijdens een wedstrijd, aangevuld met familie, vrienden en collega’s.

Om 20.00 uur werd er een laatste wedstrijd gespeeld tussen de Masters van PCG tegen LZ & PC de LINGE, welke eindigde in een 3-1 stand.

Beide clubs die al een lange samenwerking hadden binnen de waterpolotak gaan sinds 1 september als één vereniging door onder de naam ‘waterpolo en zwemvereniging de LINGE/PCG’.

Vele mannen met een lang waterpoloverleden trokken nog één keer de zwembroek aan om een wedstrijd te spelen en dat viel niet altijd mee.

ERELID

Na deze wedstrijd werd Wim van Wijk benoemd tot eerste erelid van de club. Wim is ruim 46 jaar lid geweest en heeft naast het waterpolospelen altijd veel betekend en gedaan voor de club. Nu is hij nog vaak te vinden op de tribune als supporter.

Wim van Wijk werd benoemd tot 1e erelid van de club.
advertentie
advertentie