Kimberly de Pater
Kimberly de Pater De Linge/PCG

Geen punten waterpolodames De Linge/PCG

13 maart 2023 om 09:23 Waterpolo

GORINCHEM Het eerste dameswaterpoloteam van De Linge/PCG speelde zaterdag in Papendrecht tegen ZPC Wiekslag Dames 1, een treffen in de bondscompetitie tussen de nummer 5 en 6 van de ranglijst.

De Linge/PCG wist dat dit een spannende wedstrijd zou worden. Het team begon dan ook scherp aan de eerste periode. In een periode met geen uitsluitingen voor beide teams wist de tegenstander maar één keer het net te vinden; de dames uit Gorinchem/Leerdam geen één keer. Doelvrouw Lisa Schep wist op het einde van deze periode nog een score te voorkomen.

In de tweede periode gebeurde er meer in het water. Door een uitsluiting en een 5 meter wist het thuisteam de score tot 3-0 te brengen. In de laatste 20 seconden van de tweede periode scoorde Kimberly de Pater met een goede midvooractie de 3-1. De wedstrijd was dus nog niet verloren.

De Linge/PCG begon de 3e periode verdedigend goed. Uit twee man-meer situaties en één 5 meter konden de dames van de Wiekslag niet scoren. Maar de dames van De Linge/PCG wisten het doel niet wisten en vervolgens scoorde de Wiekslag op het einde van de derde periode twee doelpunten snel achter elkaar.

De vierde periode begon met een stand van 5-1. In deze periode, waarin de uitspelende dames nog vier doelpunten tegen kregen, wist Lisanne Plenter nog wel het doel te vinden. De eindstand werd daarmee 9-2. De Linge/PCG heeft nu drie weken rust om te werken aan de verbeterpunten. De volgende wedstrijd is op 1 april VZV Njord.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie